BgDaHan.com

Януари в оранжерията и на прозореца

1. Провеждаме ревизия на семена

През януари шофьорите на камиони нямат много притеснения, така че има време да се замислим за дизайна на бъдещата градина. Първо направете план за засаждане. Решете: какво, къде и кога искате да засадите. След това извършете одит на запасите. Проверете тяхната дата на изтичане. Семена от домати, чушки, патладжани, краставици, тиквички и други тиква зеленчуци могат да се използват в продължение на 5-6 години. В кореновите култури (с изключение на морковите) и зелените зеленчуци семената се съхраняват за около 3 години. Семена от пикантни култури запазват своя кълняемост не повече от 2 години. Всеки от вас има любими, не само тествани сортове, насочва ги и само малка част от земята за експериментални култури. И във всеки случай, не купувайте семена от неизвестни фирми - можете да си купите продукт с лошо качество.

2. На тъмно се отглеждат цикория от марули

В цикория от чиста салата (вилфу), много витамини и микроелементи. Особено си пикантен крем-бял kochanchiki е полезно да се яде през зимата-пролетта период. За да ги отглеждат, корени 3-5 см в диаметър, се отстранява студената изба и плътно опаковани в кутия или кофа, запълни празнините с почва. След това се излива в топла вода поръсва горния почвен слой от 20-25 см или Nestle черна лента и място за 20-30 дни на хладно (температура 14-18 ° С) на тъмно място. Често (веднъж на всеки 3-4 дни) водата с топла вода. След 20-30 дни, извадете филма или смажете земята. Съберете кочанчики, рязане в основата на корена.

3. Ние организираме растенията ден за баня

Зеленчуци, засадени за насилване през декември, се появиха зелени листовки и лукът-ряпа се вдигна. Но за нежното зелено сухият въздух в апартамента е много вредно. За да увеличите влажността, организирайте зелените зеленчуци със светъл душ. Водата (температура, малко над стайната температура) трябва да се утаи и спрейът да е малък. Това обстоятелство трябва да се вземе предвид при закупуването на пистолет за пръскане. Поръсете зелените растения, докато капките започне да се отпускат от листата. Тази процедура не само ще увеличи влажността на въздуха в домашната градина, но ще измие и праха, който не позволява на растенията да дишат нормално.4. Посейте гигантски лук

За да получите в един сезон, 500 грама луковици от Chernushka е съвсем реално. Основното нещо е да го посееш навреме. По-добре е да поръчате оранжерия в Санкт Петербург и да го направите през първото десетилетие на януари. За да се ускори създаването на разсад, преди засяване на ден Чернушка на мястото на разтвор на метиленово синьо (0.3 грама в 1 л вода) или калиев перманганат (0.1 г на 1 литър вода). След това изрежете шията на 2-литровата пластмасова бутилка, напълнете я с плодородна почва и засадете подготвените семена. Поставете пластмасова торба върху бутилката и я поставете на топло място. Веднага щом се появи гъста зелена набразда, извадете торбичката и я прехвърлете на по-хладно място с температура 15-17 градуса. От началото на май, лука, трябва да се издигне до 15-20 см. Обикновено по празници в май вече е възможно да се засадят в градината, заедно с бучка пръст.

5. Подготовка на почвата за разсад

Много хора за зимни разсад използват земята от градината си без предварителна подготовка, което не се препоръчва. В края на краищата, в градината почвата съдържа много органични (птичи тор, хумус, компост). Тяхното изобилие може да предизвика такова опасно заболяване на разсад като черен крак. И от друга страна, при неправилно съхранение от почвата, събрана още през есента, много хранителни вещества се изсушават. Следователно, градинарски земя трябва да се дезинфекцират (добро хвърли светло розов разтвор на калиев перманганат), след това се смесва с хумус, торф и дървени стърготини в съотношение 2: 1: 1: 1. Вместо дървени стърготини можете да използвате голям речен пясък.

цитрусови кори6. Сухи цитрусови кори

След Новогодишните празници остава много коричка от портокали и мандарини. Суха кора на батерията (без затварянето) Излива се в хартиена торба и се поставя в "проблемни области", например до съхраняват кореноплодни растения. Цитрусовите аромати ще разрушат силната миризма на зеленчуци и ще изплашат мухите. А през лятото в борбата срещу листни въшки и листоядни насекоми помагат за пръскане цитрусов екстракт: 0,5 кг сухи корички се накисва във вода, кайма, изливат 1,5 литра вряща вода, покрийте и оставете в тъмно място в продължение на 5 дни. Преди да използвате 1/2 чаша инфузия, разредете в 10 литра вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com