BgDaHan.com

Канализационната система в частна къща е ключовите моменти от нейното инсталиране

устройство водоснабдяване в дома ви кара да се чудя за организацията и отклоняване на водата, използвана, защото обикновено централизирана канализационна система в частен дом не е, и всички притеснения относно управлението на пречистване на отпадъчни води, са за сметка на собственика.

Преди да започнете работа, трябва да се направи задълбочен анализ на всички характеристики на къщата, се планира поставянето на водопровод тела и като се има предвид състоянието на зоната на почвата и облекчение, защото тръбите трябва да бъдат инсталирани вътре в къщата и извън него.

Тръбопроводите вътре в къщата трябва да осигурят изтичането на всички отпадъчни води от водопроводната мрежа до външната мрежа. При изграждането на вътрешна канализация е възможно да се разпределят две направления:

  • монтаж на хоризонтални завои и стъпала на пода, както и отвеждане на вентилационната тръба към покрива на къщата;
  • монтаж на тръбопровода под пода или в сутерена на къщата, освобождаването му от основата в пречиствателната станция.

Спазването на определени правила при инсталиране на канализационна система в къщата гарантира непрекъсната и безпроблемна работа.

Тоалетната трябва да бъде свързана към решетката отделно от другите уреди, не се препоръчва да се инсталира друга водопроводна система между нея и решетката.

За ефективно самопочистване на тръбата трябва да има наклон от 2 до 15 см на метър дължина: недостатъчен дебит ще доведе до утаяване на твърди частици и вода със силно наклонени канали бързо, без да се отмие груби замърсявания.

На ъглите на тръбите трябва да има гладък завой за цялостно промиване на останките и за всеки 15 м тръбопровод и в ъглите се монтира ревизия на люка.

За вътрешни канализационни мрежи се използват тръби с диаметър от 50 до 150 мм, като най-широките са предназначени за отводняване от тоалетните и завивките.Тръби за инсталирането на канализационна система могат да използват различен - етернит, чугун, керамични и пластмасови тръби, които се използват най-често, защото на достъпна цена и лесна инсталация.

При избора на място за септична яма или други системи за изхвърляне на отпадъчни води трябва да се ръководи от нормите на SanPiN, които създават определено разстояние от септичната яма на основата и в дома на източниците на питейна вода.

Тръбите, поставени в неотопляема стая, са изолирани и външни или поставени под нивото на замръзване на земята, или също изолирани.

Инсталация на канализационната мрежа

Монтажът на канализационната система на външната верига (на обекта) може да бъде организиран по четири начина:

  • да оборудваме язовира е метод, който е загубил популярност поради проблематичното почистване на ямата и произтичащата от това неприятна миризма:
  • преливни бетонни казанчета за утаяване: тромави структури, замърсяващи почвата;
  • монтаж на станция за дълбоко почистване - допринася за качественото почистване и дезинфекция на канализацията, но системата има сложен апарат и трябва да се доставя електроенергия;
  • монтаж на септична яма - просто, удобно и ефективно почистване, лесна поддръжка.

Последният вариант е най-популярен, тъй като производителите, разширяване на гамата, създавайки все повече и по-успешни модели, които могат да работят с висока ефективност, както по отношение на сезонен дом в столицата на страната вили през цялата година.

Ако схемата за канализация е сложна и гравитационните потоци няма да могат да се движат, тогава е необходимо да инсталирате фекална помпа, изпомпваща над канализацията. Така че, правилното изчисляване на всички параметри на канализационната система, без да имате инженерни познания, е доста трудно да се произведе и е по-добре да поканите професионалист за това и вече е възможно сами да направите инсталацията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com