BgDaHan.com

Apple grounds: грижи за млади дървета

Ако искате да получите добра реколта от ябълки, има малко за избор за засаждане на разсад плодородна почва. За младите дървета, които започнаха да ви зарадват с отличния си плодов лак, трябва да опитате усилено - да им осигурите компетентна грижа.

Грижа за младите насаждения ябълка включва достатъчно поливане, прилагането на превантивни мерки срещу болести и вредители и въвеждането на торене.

През първата година от живота млади разсад ябълкови дървета се хранят азотни торове в началото на пролетта - правят тор в основата, през май и юни - се извършва от две листно подхранване. В първия случай, за хранене, разтвор на урея (2 супени лъжици на 10 литра кофа с вода ..), който се консумира в размер на 15 литра на растенията, а във втория случай - използва тип тор "идеален", "натриев Humate "," Effeton ", разреден във вода в съотношение 1 супена лъжица. л. съответно с 10 литра.

Още от втората година от живота, все още не са започнали да носят плодни дървета, освен споменатото по-горе торене, те се оплождат с добавки от фосфор и калий, разредени в размер на 2 супени лъжици. л. върху 10-литрова кофа с вода. Консумацията на този продукт е около 30 литра на дърво.

Почвата под засаждането на ябълковата градина винаги трябва да е в умерено влажно състояние. При тежки душове се извършва разхлабване, което осигурява най-добрия достъп на въздуха до коренища от млади дървета. Обикновено това упражнение се извършва с помощта на вилици: те просто се изтласкват в почвата до дълбочината на острите клечки без да се обръщат.

Грижа за младите плантации на ябълки

В случай на горещо време два пъти седмично младото засаждане подлежащи на "процедури" за водата, като се използва методът на пръскане и се извършва безпроблемно във вечерните часове (консумация - 20-30 литра на дърво). При топлина тази обработка не може да се извърши, тъй като рискът от изгаряне на дърветата е голям. В резултат на това "душата" на растението и прахта се измиват и от вредни насекоми се почистват.плодните млади ябълки подлежащи на хранене до четири пъти на сезон:

1. В края на април - се използва урея или хумус, взети съответно в количество от 0,5-0,6 kg или шест кофи на растение.

2. В началото на цъфтежа - 200 литра капацитет се поставя кг суперфосфат, 0.8 кг калиев сулфат, 10 литра суспензия се пълни до ръба с резервоар за вода, разбърква добре и след 7-10 дни средство за подаване готов. Направете го под всяко младо ябълково дърво в количество до 50 литра.

3. След цъфтежа - разделете отделно 20 грама суха "натриев натриев" и един килограм нитрофас. След това получените концентрати се изсипват в количество 200 литра, излива се до ръбовете с вода, старателно се смесва и се консумира със скорост от 30 литра на ябълка.

4. След прибиране на реколтата - под всяко дърво се въвежда 0,3 кг суперфосфат и 0,3 кг калиев сулфат, и ако времето е мокър, тогава тези компоненти се разпада под дърветата и в горещите дни, те се разрежда с вода и се в течна форма.

До навършване на младите ябълкови дървета не достигат пет години, между редовете на насажденията може да се използва по предназначение - да се отглеждат зеленчуци по него. Най-добрите "съседи" за плодните дървета ще Physalis, грах, боб и репички, домати и зеле закърнели, при условие, че те имат един ранен период на зреене В допълнение, най-доброто решение би било отглеждането на зелено торене. Препоръчително е да не засажда дървета в близост до растенията, които са в състояние да се замъгли за кацане и изтощи почвата - слънчоглед, царевица.

Летни жители, април 2014 г.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com