BgDaHan.com

Избираме посадъчен материал за цветната градина

След зимата, в началото на март, много от нас ще отидат посадъчен материал за тях цветна градина - луковици и клубени от тези растения, които могат да бъдат засадени веднага след преминаване на опасността от замръзване. Днес техният асортимент е толкова голям, че трудностите при придобиването на конкретно растение не са само в избора на размер, качество и цвят, но и в умело определяне на качествения материал.

Съгласете се, че е достатъчно лесно изберете здрави крушки и грудки от тези растения, които се продават без опаковка. Въпреки това, все повече и повече на рафтовете може да се намери вече опаковани холандски засаждане материал за цветна градина, която често се прикача красива и ярка снимка на растението, както се казва, в началото на живота. Така че не забравяйте, че качеството на тези крушки и клубени зависи изцяло от условията, при които са били съхранявани.

Веднага ще направя резервация, че не е необходимо да се надяваме, че в цветарството ще бъдат създадени най-оптималните условия за всички растения. Например, луковиците са по-малко взискателни от грудките от далия. Поради тази причина те са по-отговорни за закупуването на последните, защото те са доста капризни и могат да умрат, ако не са правилно съхранявани: да изсъхнат, да покълнат или да гният.

Какво можете да видите чрез филма, ако купувате вече опаковани посадъчен материал? На първо място обърнете внимание на клубените: ако вече са покълнали (имат дълги издънки с бледо цвят), то този материал не бива да се купува, тъй като през март той е напълно готов за растеж.

Ако клубената от миналата година е била съхранявана при оптимални условия, тогава, когато я разгледате, лесно ще забележите на нея млади пъпки с кръгла форма и самият клубец със сигурност ще бъде еластичен. В допълнение, опаковката (опаковката) не трябва да има излишна влага.

Има клубени, покрити с млади бели корени, чиито пъпки все още не са имали време да се движат в растеж. Можете да си купите такова растение, но не е необходимо да го оставяте у дома - по-добре е да ги засадите в контейнер за кълняемост.Най-често наличието на корените на клубените показва прекомерна влага по време на съхранение. В този случай, растението по време на последващо съхранение, най-вероятно гниене. Въпреки това, липсата на влага засяга корените лошо - те могат да изсъхнат.

Известно е, че има много разновидности на малки dahlias, които изсъхват по време на съхранение. Ако ги купите, първо претегляйте пакета на ръка - не е лесно да го купите, защото растението в него вероятно е вече умряло. Ширините и сухи клубени с живи пъпки са подходящи за засаждане и има вероятност далетите от тях да ви зарадват с цъфтежа си.

Когато избирате луковици, обърнете внимание на външния им вид - те не трябва да са сухи или набръчкани. Освен това не се допуска гниене и различни петна. Ако сте купили материала в опаковката, а след това вкъщи, отворете го и внимателно го проверете - за да можете бързо да откриете всички дефекти, които изискват незабавна корекция. Понякога на клубени на растения листна въшка. Чрез пакета няма да го видите, но когато разопаковате този вредител, просто се премествате във вашите стайни растения.

И накрая, искам да ви дам един съвет: ако трябва да много прилича на всяко растение, което, за съжаление, вече успя да покълнат, не се отчайвайте - да го купя, но при пристигането си у дома веднага, засадени в земята.

Октомври 2013 г. Обобщители

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com