BgDaHan.com

Запознайте се с пащърна

Запознайте се с пащърна

Отглеждане на пащърнак

Пастернак е близък роднина на магданоз и моркови. За разлика от тях, обаче, това не е присъщо на тяхната стряскане и сладост. В допълнение, значително надвишава тях както по размер, така и при съпротивление при замръзване.

за растящата пащърнак всяка земя ще направи. Все пак, ако искате корените да растат големи, дайте предимство на добре осветена зона с влажна, обработена почва, без да се задържа водата.

Най-добрите предшественици на пащърнак са домати, краставици, лук, както и цветно и ранно зеле, при което са добавени органични торове. В този случай, засаждането на този зеленчук е идеално съседно на засаждането на всички видове зеле и лук, както и с боб.

Посяйте семената на пащърника в същото време като морков и магданоз. За да направите това, добре изкопайте градината легло и направи на него ryadochki дълбочина от около 2-2.5 см. След това, ги излива и оставете за 30 минути, така че цялата влага се абсорбира. След това поставете семена в ryadochki, поръсете ги с малко количество хумус и почва и ги компактирайте малко.

През целия период на растеж, опитайте да хранят пащърнак 2-3 пъти. Като тор в този случай идеалният вариант е инфузия на билки. пащърнак

Водата изстрелва само при сухо време, но внимавайте, защото в слънчев ден листата на пащърнак са много опасни за вашето здраве. Те, в контакт с влажна кожа, могат да причинят изгаряне на кожата или нейното възпаление. Поради тази причина внимавайте, когато поливате. Ако искате корените ви да имат правилната форма, редовно разхлабвайте почвата, разчупвайки твърди буци от пръст и премахвайки всички камъни. Все пак, не забравяйте, че за да се разхлабят леглата с пащърнак, трябва да бъдат много внимателно и нежно, за да не я повреди, като през рана в зеленчуците е в състояние да проникне някаква инфекция, в резултат на гниене плодове просто не могат да бъдат избегнати.След сеитба ще забележите, че те се покачват от дълго време, точно като магданоз. Но въпреки бавния си растеж, през август се формират мощни розетки на листата и до края на септември се увеличава самият "бял морков", наричан още пащърнак.

Пастернак като всички живи организми има своите врагове, които лесно го налагат и могат да доведат до неизбежна смърт. Сред основните заболявания на корена е изолиран черно петно, бактериални мокро гниене, Septoria място, основен вредител пащърнак счита ким мол.

Тъй като вкусът на пащърнак се разкрива напълно след като зеленчукът е замръзнал, го отстранявайте по-късно през есента след появата на студ. Съберете реколтата колкото е възможно по-скоро, тъй като тя се съхранява, точно като морковата, е доста лоша. Все пак, ако си реколта на кореноплодни растения през есента е много голяма, можете да оставите част от него за зимата директно в земята, предварително нарязани на върховете, както и в началото на пролетта, без да чака появата на нова зелена, копаят и повярвайте ми, много начина, по който тя е в този момент година.

Ако вие решете да инсталирате пашар на вашия сайт, тогава просто не губете. Без много неприятности ще растете не само един много вкусен зеленчук, но и ще получите продукт, който има лечебни свойства. "Белите моркови" ще ви помогнат да подобрите апетита си, както и да нормализирате дейността на целия стомашно-чревен тракт като цяло. В допълнение, този корен има аналгетичен ефект и има много благоприятен ефект върху съдовете.

Леонако IA, Летни жители №8 2013

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com