BgDaHan.com

Подготовка на картофи за засаждане

Подготовка на картофи за засажданеПодготовка на картофени клубени за засаждане. Семена от картофи започват да се приготвят, когато се запълва семената. През есента се избират здрави, средно големи грудки, изсушават се и се съхраняват в по-добри условия, отколкото за не картофите. През пролетта се произвежда втора част от картофите.

За сеитба, клубените се приемат здравословно, без повреда, но с форма и цвят, типични за сорта.

Когато преградата те са подредени по размер: за тегло без семена по-малко от 50 г, семена със средно тегло 50-80 грама за засаждане машини и по-големи грудки, които могат да бъдат ръчно засаждат клубени в един слот, ако е необходимо. Ако семената на картофите се отглеждат през лятно засаждане, грудки с тегло над 40 г могат да се използват и за засаждане.

Установено е, че колкото по-голям е семенният клуб на картофа, толкова повече кълнове и по-младите грудки се образуват под такъв храст.

Важни методи за приготвяне на картофени клубени за засаждане са бръснене, израстване и кълняемост. Когато увяхване съхранение температура в продължение на 10-12 дни преди пресаждането се повишава до 14- 16 °, или грудки се прехвърлят в същия срок в други топло помещение. При такива условия, грудки покълнат ( "ход") кълнове, че когато кацане ускорява поникване, което ги прави по-пълна и 5-8% увеличава добива късните сортове есен, когато се почистят.

Винарността на клубените се извършва при температура 14-16 ° С. При тези условия на клубените се образуват къси светлинни стъбла, при които растежът настъпва качествени промени, които ускоряват развитието на картофите.Винализирането на ранните сортове обикновено се извършва в отопляеми светли помещения, оборудвани с рафтове или дори по-добри специални кутии. За всеки квадрат. Метърът на площта на стелажите или кутиите е средно 50 кг грудки. Срокът на такова връщане е 30-35 дни. При ранното прибиране на реколтата той увеличава добива на картофи 1,5-2 пъти.

Високите добиви на ранни картофи в по-ранно време могат да бъдат получени чрез поникване на клубени във влажна среда. В тези случаи дългите сянкови издънки се образуват от дебела коренова система. Засаждане на грудки осигурява още по-голямо ускоряване на узряването, отколкото с яровизация, и култури, в първите години на почистване са 2,5-3 пъти по-високи, отколкото при кацане neproroschennymi грудки. Добър ефект върху реколтата и обработката на картофените хербициди за унищожаване на плевелите.

Покълване грудки произведени често в кутии, където клубените се поставят в два или три слоя, като всеки слой всмукване пръст, торф, стърготини, и след това, както се изисква напояване.

Приземяването с изсъхнали, вродени или покълнали клубени ускорява развитието на картофите, което му позволява да използва по-пълно зимните запаси на влага в почвата. Ето защо, такова обучение за засаждане на клубени е особено ефективно в области на неадекватна хидратация и в сухи години.

За да се засадят картофи в земята (yarovize или зеле), трябва да се внимава да не се скъса кълновете като грудки с разбити зеле ускоряване на зреенето не са разрешени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com