BgDaHan.com

Противно на стереотипите: мразовитите череши разновидности на ревност

Сладка череша Ревна

Фенове на тези сочни, сладки плодове са много. Нейният аромат и вкус няма да оставят никой безразличен. Разбира се, това е череша! По-скоро градинари и градинари разочароваха факта, че черешите се зараждат само в южните райони, в други райони, не могат да издържат на силна слана. С изваждането на устойчиви на замръзване сортове, черешката често започва да се среща по домашните парцели и градини на северните райони. Пример за това е вид Ревна.

Описание на сорта 

Сортът се получава с участието на черешови разсад Bryansk pink M.V. Каншина и е разположена в Централен район през 1994 г. Сега броят на площите за отглеждане се е увеличил няколко пъти. Ревна се отнася до късните зреещи сортове. Цел - универсален.

Дървото е средно голямо дърво, с широка пирамидална корона със средно сгъстяване, като клоните му, образуващи се под голям ъгъл, се отклоняват от багажника. Листата са дебели, гладки пластини с богат зелен цвят, овална форма, с малки полета и стеснена горна част. Те имат къс дръжък със средна дебелина с пигментация по цялата дължина.

Цветята са бели, събрани в съцветия от четири парчета, венчелистчетата им са свободно разположени, пастилът и тичинките са дълги. Овалните генеративни и яйцевидни пъпки са силно отклонени от клона. В 80% от случаите плодовете са вързани на букет клони, а само 20% - на млади годишни издънки.

Червените череши цъфтят в средата на май, плодовете узряват в началото на края на юли.

Фертилитетът в сорта е нисък и без опрашителите добивът е само 5% от възможното. Реван се нуждае от добри опрашители - сортовете Вениаминов, Компакт, Овтуженка, Тиучевка, Радица, Ипут.

Узрелите плодове имат овойна форма, масата е 5 грама. Плодовете с дебела, гладка кожа са тъмно червени или почти черни. Плодовете на плодовете са червени, сочни, сладки, вкусът е оценен на 4.9 пункта. Камъкът е добре разделен, което съставлява 5% от теглото на целия плод. Дължината и ширината на педала са средни.

Ревна на снимката

Предимства и недостатъци

Сортът има много предимства, които включват:

 • отлични потребителски качества на плодове;
 • устойчивост на замръзване;
 • добра транспортируемост;
 • устойчивост към заболявания.

В допълнение, сладката череша практически не се влияе от слънчево изгаряне.

Към недостатъците на Ревна се разглеждат ниската самоплодородност и късното начало на плодните.

Засаждане на сладка череша

Избор на разсад

Разсад на сладка череша

Кореновата система на разсада трябва да е добре развита

За засаждане са подходящи годишни и двугодишни разсад. Какво трябва да обърнете внимание при избора на младо дърво:

 1. Кореновата система. Тя трябва да бъде силна, развита, разклонена, с задължително присъствие на корени, дебели с коса. Важно е да се проверят корените за жизненост: режат с нож или скитник. Светли и влажни - всичко е наред, кафяво и изсъхнало - те умряха.
 2. Наземната част на дървото. Това е основният багажник, стъблото и младите клонове. В долната част на багажника има характерно завой - мястото на присаждане. Не трябва да има изпъкнал коноп, който да показва неправилно засадено растение. Такъв пън е входът към болести и вредители. Завоят е гладък, в идеалния случай - със затягаща кръгла рана на мястото, където е направен разрезът на материала.
 3. Появата на разсада. Без увреждане на кората и счупените клони.
Разсад на сладка череша

Разсадът трябва да бъде правилно ваксиниран и да няма коноп на корена

Процесът на засаждане

Изборът на площадка за разтоварване трябва да се вземе на сериозно. Доходността и общото състояние на дървото зависят от това. Трябва да се има предвид, че сладката череша е южният гост, свикнал с плодородния чернозем и топло слънце. тя напълно не толерира глинести почви, дълбоки пясъчници и ветровито места, стагнация на стопилката и подземните води.

Към бележката: Южни райони растителни череши през есента, северни райони - през пролетта.

Важно е да запомните, че черешата е кръстосано опрашвано растение и е по-добре да засадите най-малко три различни сорта от това растение на мястото. Чудесно е, ако в градината има череша - опрашва добре черешата.

Засаждане на сладка череша

Дърветата трябва да се засаждат на разстояние от най-малко четири до пет метра една от друга

 1. Ямката за разсад трябва да бъде 80 сантиметра широка и 1 метър дълбока. Разстоянието между растенията не трябва да е по-малко от 4-5 метра.
 2. Pit заспи на трета смес на почвата две кофи, две кг амониев сулфат, три килограма суперфосфат, един литър пепел, един килограм поташ торове, 35 кг тор или компост добро.

  Това се случва, че вида на почвата в градината не е подходящ за череши, тогава можете да подобрите земята. За глинеста почва в ямата, трябва да излее две кофи пясък, след това добавете почвата смес, ако пясъчни - глина.

 3. Ямата трябва да бъде първо да се копае колче за поддържане на разсад, а след това направи могила точно в средата на ямата, облечете го фиданка, разпределени всички корени се прикрепят към подкрепата и внимателно се изсипва на земята, леко трамбовъчни така че кореновата шийка се издигна над земята на височина от 3-5 см.
 4. Остава изобилно да се налива ново растение в градината и да се разпространява с хумус, торф или паднали листа.

Видео за правилата за кацане

Грижа за едно дърво

Плевелите са един от основните врагове на сладката череша. Изисква редовно плевене, а годишното увеличение на кръга в близост барел - след първата година не трябва да бъде по-малко от един метър през следващите три години, той се увеличава с още 50 см, годишен мулчиране на почвата с торф, хумус, мъртви листа.

За привличане на опрашващи насекоми в близост до сладката череша се препоръчва засаждане на такива растения като горчица и фаселия.

Подрязване и омасляване

Подрязването на клоните и оформянето на короната трябва да се извършват ежегодно във връзка с бързия растеж на дървото. Това е направено през пролетта до пораждането на пъпки. Преди да започне плодът, годишните млади филизи на сладката череша се съкращават с приблизително една пета. По време на плодът се разрешава да се режат сухи клони, които се изгарят. Ако някои клонове изпреварват други в растежа, тогава те са отрязани по-интензивно и по-редовно.

За да се предотврати напукване на кората, се препоръчва бялата череша да се избелва в ранна пролет. Рецепта следва: 3 кг хидратна вар или тебешир паунд на меден сулфат, 200 грама на лепило основа и 10 литра вода (за по-голяма стабилност на сместа от вода може да бъде заменен от глина) се смесва до хомогенност. Такъв замазващ багажник от:

 • изгарянията от слънцето;
 • заболявания;
 • различни вредители;

лечение късна есен барел се извършва малко по-различно рецепта: хидратна вар и глина се смесват в равни пропорции с малко количество лепило за дърво, разрежда се с вода до консистенция на сметана. По този начин се оказва красиво топлоизолационно покритие за дърво, такава "палто" го предпазва надеждно от студа.

Подрязване на череша - видеополиване

Много е важно да се напои добре сладката череша. Сушата на Ревна е лоша. При нормални метеорологични условия, черешката се напоява веднъж месечно.

Ако падат силни дъждове, ще се наложи да се изкопаят дренажни ями, за да се събере излишната вода - Ревна не харесва стагнацията на водата. При суша е необходимо изобилно овлажняване 4 пъти месечно. Преди поливане разхлабването на обиколката на кръговото движение е задължително.

Допълнително торене

Три пъти на сезон череша трябва да се хранят. Първо, периферният кръг трябва да се разхлаби, плевелите се отстраняват, водата се загрява от слънцето и след това разтворът на тора.

 1. Първият топъл дресинг се извършва в момент, когато пъпките се развиват. Необходимо е да се разреждат 8 g карбамид в десет литра вода или 800 g тор на десет литрова кофа вода. Поливането се нуждае от периферен кръг, избягвайки удрянето на радикалната шийка - тя може да гние.
 2. Черешите трябва да бъдат оплодени, когато се появят пъпки, а след това и в периода на плодови настройки. По това време, подгответе следващата горна превръзка: 30 грама суперфосфат се смесва с чаша пепел и се разрежда в десет литра вода.
 3. През есента торовете са свръхфосфати (максимум 80 грама на квадратен метър) и поташкови торове (максимум 40 грама на квадратен метър).

В хумуса, черешите се хранят веднъж на всеки две години.

Болести и вредители

Revna има естествен имунитет срещу бактериални и гъбични заболявания - kokikomikozu, бактериален рак, klyasterosporiozu, кафяво петно, цилиндродроспресо, скабито, мозаечна болест, сиво гниене, tinder. Но тя не може да устои на вируси, които не могат да бъдат постоянно имунизирани поради разнообразието и постоянната мутация на щамове.

Болести на сладката череша и методи за тяхното контролиране - таблица

имеописаниепричининеобятностМетод на борба
Хлоротично пръстеновидно зацапванеТой се появява в сенчестите области на короната с жълти, светлозелени пръстени или ивици. Летни пожълтяване и падащи листа.Предава се с прашец или семена.Загубата на реколта е 40-50%.Унищожаване на плевелите до дървета и между редовете, борба с листни въшки различни инсектициди (Карате наркотици), разтвор на сапун (300 грама на сапун на 10 литра вода).
Некротично пръстеновидно зацапванеКафяви петна с отлагането на засегнатата тъкан.Предава се със семена, цветен прашец или присадка.Намаляване на добива до 50%.Унищожаване на плевелите в периферните кръгове, борба с разпад.
Линеен моделЖълтото изкривяване на вените на листовата плоча, моделът прилича на дъбов лист. Налице е много рядко.Подрязване, засаждане с нестерилни инструменти.Смъртта на едно дърво.Избиване на болни дървета, борба с насекоми, придържане към агротехнически правила при манипулиране на дървесина.

GUMMOSIS

(Gummosis)

Неинфекциозни заболявания, т.нар. Сълзи от дърво. На кората се появява под формата на вискозно вещество от кехлибар или кафяв цвят.Неблагоприятни въздействия върху околната среда.Когато умря хромозоза.

Младите клонове се отстраняват на здравословен обект, раните се почистват с нож, обработват се с меден сулфат, 3% разтвор на калиев перманганат. 

След това дървото се напръсква напълно с 1% разтвор на течност от Бордо.

Провеждайте през пролетта при температура над пет градуса или през есента след частичното падане на листата.

Как лезиите на едно дърво изглеждат като вируси - фотогалерия

Ако болестта показва значителна устойчивост на ревност, е необходимо да се борите с вредители - те могат значително да намалят добива на череши и дори да доведат до смъртта на дървото.

Вредители на сладката череша и начини за елиминирането им - маса

саботьорвидКакво болиМетод на борба
Черешови пилетаИнсето е черно с жълти петна.Ларвите, които се хранят с черешови листа, изграждат паякови гнезда, могат напълно да лишат дървото от листата.Спрей 0,1% екзатен разтвор в началния стадий на появата на ларвите.
Cherry слонЧервен бръмбар със зеленикав блясък.Ларвите се хранят с листа, пъпки, цветя. Жената поставя едно яйце върху плода на плода, излюпена, а ларвите се ухапват в ядрото.култивиране на почвата в близост барел диапазон по време на вегетация да унищожи ларви и пръскане дърво 0.4% разтвор tiofenita 20, когато пъпките набъбват, да унищожи бръмбари.
Черешка летятПрилича на къщичка, но с четири черни ивици по крилата.Ларвите се хранят с плътта на плодоветеРазпръскване на разтвор на 0.15% diptereksa.Pri вид череша мухи се третира череши инсектицид - искра, мълния или Карате - първи път при температура не по-ниска от 18 °, втори път след 10 дни, не по-късно от две седмици преди прибиране на реколтата.
Плод AgrilusМалка черна грешка.Жената поставя яйцата под кората. Ларвите правят пукнатини в кората, достигат до дървото.Спрей 0.4% разтвор на тиофенит 20 в началото на април.
черна сондаЧерен матов бръмбар с дължина 2,5 см.Както бръмбарите, така и ларвите гарваха кората и унищожили бъбреците.Пръскане със смес от калций и вар арсенат и третиране на стволовете с суспензия от 5% хексахлоранов прах. 
Череша лигавицаЧерно лъскаво насекомо с мембранни криле.Ларвите атакуват листата.

Пръскане на дървото с разтвор на лайка. Необходимо е да се смесват 800 г и 150 г тревни съцветия, се налива топла вода (10 L), настоява ден, канализация, изсипва още 15 литра вода и се добавят 15 грама на сапун.

Отнасяйте дървото три пъти седмично, спрете манипулацията 2 седмици преди прибирането на реколтата.

Листовки и молциНощни пеперуди. Опасността представлява ларвите.Храстичките изяждат бъбреците, разрушават цветя и листа.Счупените повредени листа трябва да бъдат изгорени. Спрей carbofos от изчисляването на 10 ml на 10 литра вода.
въшкиФини насекоми с кръгла форма с размери 2 мм. Масовите задръствания върху стъблото и клоните са характерни.Кората, издънките и плодовете са засегнати.Пролетта, а след това и късната обработка на Джулиан от Искра, Инта-вир, Алиотом.
Череша въшкаМалко черно насекомо се характеризира с натрупване на маса в долната част на листовата плоча.Пренася вируси, изсмуква сока с хранителни вещества. 

Различни инсектициди (Карате наркотици), пръскане разтвор сапун (300 грама на сапун на 10 литра вода).

Враговете на сладката череша на снимката

Птиците са отделен вид вредители. По-малко изядени, повече перепорт. Когато започне зреенето на плодовете, черешата може да бъде увита в кърпа или кедър, за да се изплаши.

жътва

Плодовете узряват в началото на юли, имат високи потребителски качества. Плодовете "Ревна" започват пет години след засаждането. От едно дърво можете да съберете 30 кг сладка череша. Пиковият връх достига десетгодишна възраст.

Съхранена череша при нулева температура за до две седмици. В сухи съдове несмляна плодове могат да лежат в продължение на 1-2 дни - те имат дебела кожа, без да се противопоставят на напукване. Сладката череша е добра както за прясна консумация, така и за приготвяне на сокове, компоти, ароматни конфитюри.

Ревюта на градинари

Повече отлично за тях в черешката на фирмата - ревнив, аз обичам начина, по който тя се форми, един вид храст с перфектни клоновете на отклонение, може би това е, защото ние сме щастливи, ние имаме две от тях, и двете са еднакво расте, просто красива.

Томарянът

http://tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=2109.0

Аз имам две череши Iput и ревниви, както цъфтят елегантни, лесни облаци са бели и плодове, може да се каже, и не, тази година е имало само четири горски плодове от двете дървета и дори по едно и също дърво много изтръгнат кора, и всяка година на пропастта става само по-дълъг и по-широк. 

Светлана

http://treeland.ru/article/garden/other/4ere6na_v_podmockove.htm

Cherry разнообразието на Revna правослужително заслужава внимание. Създаден е за градинари, живеещи в северните райони, които желаят да видят на масата си ароматен и сочен южен гост.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com