BgDaHan.com

За два заека

За два заека

След като купихме къща в селото, открихме, че целият обект преди това е бил ограден с ограда, но стълбовете са изгнили и са паднали. Какво можете да направите, експлоатационният живот на дървените стълбове е малък. Част от парцела е ограден с мрежа-рабица. Останалите, далеч от пътя, останаха отворени и съседните добитък понякога се скитаха в градината и ядоха зеле. Тогава предложих целият парцел да бъде ограден поне с греди. Роднините започнаха да разубеждават: има ли някаква причина да направите временна ограда - по-добре е да спестите пари и да покриете целия сайт със заек. Но аз настоявах, като се уверих, че ще засадя жив плет покрай оградата и по времето, когато полюсите ще изгният, ще се разрасне и ще се превърне в пречка за добитъка.

Дори по-рано в страната успях да отглеждам хедж от редовна сливова дървесина, да отстранявам излишните растения и да реже дебела стена от сливи, няколко пъти на сезон. Не толкова суетене, а оградата се оказа трудна за преминаване.

И в селото реших да направя хедж от различни растения. Имаме хедж от глог по парка в Смоленск, в края на което затваря изгледа на няколко резервоара за петролни продукти, закупени на http://poli.ru/products/gsm. След като паднах през есента, изсуших ги и ги сложих в торбичка. И от пътуването до Краснодарската територия донесоха плодовете на друго растение. На планинския път видях храсталак на храст с височина около 1 м. Местните жители заявиха, че това е завой. Неговите плодове вкусват горчиво-кисел, но в готвенето те все още се използват. Взех няколко, изсушах го и го донесох у дома. Затова реших да убия две птици с един камък: изграждам ограда и растат полезни плодове.

За да покълнат костите, те трябва да бъдат разделени според правилата. Но през пролетта просто ги засадих в кухи таз, погребан в земята. В края на краищата растенията ще се издигнат дълго, през това време плевелите ще ги заглушат и в таза винаги ще знам къде да търся кълновете.През първото лято нищо не се появило, но през следващата година имаше 6 бодила, но не и един глог. На следващата пролет, аз се обръщам разсад в градината за отглеждане, почва разтърси от таза, таза се отстраняват. И една година по-късно намерих на това място 3 зеле. Кълняването, разбира се, не е чудесно, но е честно и заминаването не е важно.

Търнът и глогът растат бавно, но вече са готови да се прехвърлят на постоянно място. Не мога да чакам да видя резултатите от моите усилия.

Любов Кулюбина, град Смоленск

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com