BgDaHan.com

Грижа за зеленчукопроизводител през май

Времето за засаждане и засаждане на зеленчукови култури може да бъде определено от състоянието на дърветата. Листата на брезовото дърво разцъфнаха и птичето череша цъфна - те засаждат картофи. На ябълките се появиха обеци - можеш да сееш цвекло. Аспен е цъфнала - е време да сеят моркови.

Картофи. Когато почвата се нагрява до температура от + 3 ... + 5 ° C, любителите на млади картофи могат да засадят поникналите клубени от ранни сортове в подготвените гребени. През първата седмица на засаждането те покриват с лутраси, spunbond, филм.

Останалата част от картофите се засаждат по-късно, когато един млад бреза ще листо 1-1,5 см в диаметър (това означава, че почвата на дълбочина 10-12 см затопля до 8 ... + 10 0 С).

За да растат големи грудки, картофи се засаждат по схемата 70-80 × 35-40 см Фенове на средните грудкови засадени картофи повече кондензирани с :. 70-80h20-25sm. При засаждане добре в дупката изсипете 1-2 супени лъжици. лъжици пепел.

Ако почвата е силно населена от wireworm, можете да си купите вила в заем на новото място, или да използвате дресинг сортове средна клубеноплодни и srednepozdnih наркотици престиж, който също защитава растенията от колорадския бръмбар и някои заболявания.

Студени устойчиви зеленчуци. В началото на май, засети началото мразоустойчив зеленчуци, които бързо се увеличават масата на зелените листни салати, спанак, копър, горчица Зелените, кресон, репички, лятна репички. Но с нарастващата дневна светлина, много от тези зеленчуци бързо изхвърлят стъблата на цветя и тяхната хранителна стойност се влошава рязко. За да избегнете това, култури маруля, спанак, репички и ряпа, от 10-ти май след 17.00 и преди 8.00, е необходимо да се скрие под арката, която обхваща черния Spunbond или други материали.

Не забравяйте!

При отглеждането на салата, не трябва да се допускат сгъстени култури, растенията са фотофилни. При удебеляване листната маруля цъфти бързо, а главата не образува глави.Бобови растения. От бобовите растения грахът се засява на най-ранните възможни дати, тъй като неговите издънки не се страхуват от измръзване. И на значителна дълбочина - 6-10 см, защото не толерира повърхността на почвените котиледони. Когато се появят кълнове, те могат безопасно да бъдат изтръгнати, за да унищожат появяващите се плевели.

Фасул и боб се засяват след пролетни мразове в края на май - началото на юни, когато почвата се затопля до 14 ... + 16 ° C. За разсад лесно биха могли да направят своите семеделите, семена заравят само 3-4 см. На тежки почви те изсипаха пясък или хумус до кора на почвата не се образува.

Към бележката

Заквасените почви под зеле са варовити през есента. Ако това не стане, тогава за всеки квадратен метър на обекта се поставят 150-200 g (1.5-2 чаши) дървесна пепел под прокопаването.

Зеле. Разсад на ранно бяло зеле, цвят и броколи се засаждат през първото десетилетие на май. Разтоварванията са покрити с прежда или лутрасил. Това ви позволява да предпазите растенията от кръстоцветни бълхи и зеле. В допълнение, под подслона се създава микроклимат за нормалното оцеляване на разсада и за нейното по-нататъшно разрастване и развитие.

Засадени зеленчуци от по-късно узряване на сортове, засадени в края на май - началото на юни.

Николай Роговцов, агроном

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com