BgDaHan.com

Отглеждане на агератум с разсад

Ageratum

Растителният ageratum идва от тропиците, но въпреки това расте много добре в средния ни колан, приятно с цъфтежа. Трябва само да се има предвид, че в нашия климат отглеждането на ageratum като многогодишно е невъзможно. В нашия умерен климат расте като годишно растение, което не му пречи да образува много семена, не е трудно да се отглеждат разсад.

Тъй като ageratum принадлежи към топлолюбивите растения, не се препоръчва да се засяват директно на открито. По-добре е да започнете да отглеждате разсад.

За това семената трябва да се засяват още в края на март или началото на април. Можете, разбира се, и дори по-рано, но поради кратката продължителност на един лек ден през зимата и началото на пролетта, ще трябва да излезете със светлина за издънките.

Семената на ageratum са много малки, така че не ги погребвайте дълбоко в земята, когато засаждате, просто поръсете почва с малко върха. Култивирането на хлебаря изисква поддържане на постоянна влага в резервоара за семена, така че пръскайте земята с вода от пистолета и създавате условия за оранжерията: покрийте контейнера със стъкло, полиетилен.Приблизително за 10-12 дни кълновете започват да кълват. Филм или стъкло до пълното отстраняване, но временно отстранете, за да осигурите достъп до въздуха.

Когато 1-2 леки двойки реални листа се появяват на леторастите, леторастите се трансплантират в свои собствени способности. Ако разсадът се разтегне от липсата на светлина, то върховете могат да бъдат притиснати.

В почвата, трансплантация разсад, когато няма вероятност от студове - в края на май - началото на юни. Blossom ageratum 60-70 дни след появата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com