BgDaHan.com

Как да отглеждаме домати на перваза на прозореца?

tomat

Преди да отглеждате домати на перваза, трябва да намерите този, който може да оцелее в условията на стаята и да даде добра реколта. Разбира се, ако е възможно, дори и такива сортове домати е по-добре поставени в добре изградена топло на балкон или лоджия, че те са били в състояние да се насладите на чист въздух и външни условия.

Трудно е да се отглеждат домати на перваза на прозореца през зимата, отоплението, липсата на свеж въздух и добро осветление, ще доведе до факта, че заводът ще бъде лошо да расте и плодът не вкус наслада. Ето защо, за да растат домати на прозореца трябва да започне от ранна пролет.Как да отглеждаме домати на перваза на прозореца? Ето една проста инструкция, която ще ви помогне да получите вашата доматена култура, дори ако нямате собствен парцел, но има первази.

  1. За праговете подходящи сортове като череша, червено специален балкон, Dubok, FL Petit, които не се нуждаят от големи саксии за обем, както и De Barrio, Garten Фройнд, Bull сърце, но които се нуждаят от повече капацитет за сядане.
  2. В lastikovuyu контейнер да се излива на земята, да го излее и разпространението на семената, тяхната почти покрита с пръст, контейнер или се покрива с прозрачен стъклен капак. Преди засяването на семена, най-добре е да ги държите в разтвор за стимулиране на растежа. Уверете се, че почвата не изсъхва много.
  3. След поникване и появата на четири истински листа, разсад от домати трябва да бъдат трансплантирани в отделни саксии, саксии, подходящи за маломерна обем на три - пет литра, а за висок доматен за избор саксии с не по-малко от осем литра. В дъното на саксиите са поставени два сантиметра от разширена глина и пясък, след това се изсипва земята и се поставя домати в средата. Всяко растение може да бъде напръскано с разтвор на Epin или друго средство за подобно действие.
  4. Поставките трябва да се поставят върху перваза на прозореца, който е най-добре осветен, за да се предпази от прекалено много топлина от батерията с помощта на екран.
  5. Поливането домати трябва да бъдат видими при изсушаване topsheet почвена смес, водата трябва да бъде студена, топла и защитава и трябва да бъдат отстранени издънки, които се появяват в основните листа пазвите.
  6. Тя трябва да бъде постоянно наблюдавана, така че доматите да са здрави, да се уверите, че те не изглеждат вредители. Веднъж на десет дни, домати могат да бъдат умерено хранени с органични или минерални торове.
  7. С течение на времето, вратовръзка растителна стъбло на пръчка, така че стъблото не се счупи и не се огъва под тежестта на плода.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com