BgDaHan.com

Как да отглеждаме бор от семена на перваза на прозореца?

Как да отглеждаме бор от семена? Това е изключително просто, защото борът е може би най-непретенциозният от всички иглолистни дървета. Тя расте изключително бързо (тези, които искат да получат лично отглежда дърво трябва да се забравя, че един млад разсад след няколко години може да се превърне в огромен могъщо дърво), не се нуждае от специални грижи и, в допълнение, е изключително устойчив на различни болести и вредители ,

Преди да отглеждате бор от семена, трябва да се сдобиете с конуси. Направете това най-добре през зимата или най-малко до относително висока температура (т.е. до средата на април). С настъпването на топлината, конусите са разпръснати и семената от тях излитат. За да получите семена, трябва да изсушите конусите правилно, като ги поставите например върху гореща нагревателна батерия. След няколко дни те ще се отворят и семената могат лесно да бъдат извлечени.

Семена от семена са най засадени в малка кутия напълнена с дренаж, и върху него - смес от рохкава почва, пясък и торф, prisypaya им малък слой на почвата, и веднага се налива вода защитени. Около месец по-късно ще се появят първите изстрели. Младите растения могат да умрат от различни болести или просто от негативни външни влияния: това е напълно нормално, защото по този начин се избират най-мощните разсад. Растенията не трябва да създават условия за оранжерии, просто да ги поставят на слънчев прозорец и да ги напояват редовно. С появата на топлина младите борове могат да бъдат засадени на открито.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com