BgDaHan.com

Изпита беше поставен на "отлично"!

Euphorbia красива, или poinsettia, купени преди няколко години преди Нова година. Учейки се, че за да се разцъфне отново за силата само на опитни цветя, аз реших да се тествам.

След цъфтежа растението беше изрязано на височина около 15 см и поставено на хладно място. Понякога напоени. През май започнаха да се появяват нови клонове и прехвърлих конец на верандата, където стоеше пред резитбата.

Температурата е под + 15 градуса, защото най-красивата млечница е неприемлива.

В края на септември започна да подготвя растението за цъфтеж. За да направи това, той му осигури кратък светъл ден. Всяка вечер в 18 ч., Постави шпора в килера, а сутринта в 8.00 - на прозореца. Това продължило 2 месеца. И се случи чудо! Брактите станаха червени, но бяха по-малки от тези на закупените екземпляри.Следващата година отрязани изстрели почернели. След измиване на млечния сок с топла вода, тя ги поставя в чаши с почва. Един отрязък създава условия за оранжерии, а останалите стояха без подслон. Всички са вкоренени. След това ги трансплантирах в саксии със смес от закупена и градинска земя. В края на септември историята се повтори с кратък ден. Филизите растат с големи бради, както исках. Вятърът на цветята се разцъфна до март, а после ги изрязах отново.

В миналото, експериментът продължава - за резници prischipnula братене, хранят тор: всеки 10 дни допринесе разтвор на калциев нитрат (1 г / литър вода). Това направи растенията по-силен и издръжлив, и цветни прицветници ярка. По-късно се нахрани с "Fertik", калиев монофосфат. Полива се редовно, без да се допуска заливът и сушенето на почвата. И красиви коледни звезди като по parket-dream.com.ua - купени настилка доволни не само със своите цветове, но и оригиналната форма. Освен това се доказах, че всичко е в моята власт!

Людмила Калдина, село Тамала, район Пенца.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com