BgDaHan.com

Семена от сливи, отглеждане

Отглеждането на разсадИма два начина да се започне ровя.

Съгласно първия метод, използван при масовото отглеждане на разсад, през октомври свежите плодове се измиват добре и преминават през месомелачка. Нарязаните плодове се полагат в трайна тъкан и се притискат сок, достигайки до 60% от теглото на плодовете. Семената със семена се изсипват в кофи или бъчви с вода и се смесват добре.В този случай семената се утаяват на дъното и кашата се издига на повърхността. Водата и целулозата внимателно се източват. Промиването се повтаря три до четири пъти повече. Посяти до дъното на семената, събрани, изцедени от тях през тъканта на излишната влага и веднага се смесват добре с мокър речен пясък. На една част от семената се вземат три части пясък. Смес от промяна в дървени щайги, която се поставя на дъното на дълбочината яма 1 м. Нейната вкопана в сух nezataplivaemom място. Кутиите са покрити отгоре с иглолистни клони или мъх и покрити със земя. Границите на ямата са обозначени със залози. От октомври до април семената са в тази яма.

През април, когато почвата се размразява, кутиите са отстранени и семената се засяват в предварително обработени оранжерии. Повърхността на почвата в оранжерията внимателно привеждане рейка и посяват равномерно върху него смес от пясък и слой семена от около 1 см. Поставя семена смес от речен пясък, почва или дървени стърготини и торф чипове. Ако има много семена, по-добре е да ги посеете в няколко срока. В този случай издънките се появяват по различно време, което улеснява тяхното бране.

Вторият начин е, че плодовете на офика през есента внимателно се смилат и получената каша се промива няколко пъти с вода, натиснете през плата. Промитият и изцеди посев маса слой от около 5 mm в кутии 15 см височина, напълнена наполовина земята и полива бледо розов разтвор на калиев перманганат в маса или мухлясала. Той се смила със слой 3-5 mm. Кутиите са добре скрити и погребани за зимата в ямата, както и при първия метод. През пролетта кутиите се отстраняват, слагат се на слънчево място и се покриват със стъкло или филм.

Царевичните култури в оранжерии и кутии редовно се вентилират, напояват и отрязват. Застрелянията в тях се появяват две до три седмици след засяването или изваждането на кутиите от ямата. За един месец разсадът има един или два истински листа. От 1 м2 оранжерии получават до две хиляди, а със същата площ от кутии - от четири до пет хиляди разсад, подходящи за подбор.

Rowan разсад мотика се извършват на ширината на билото от 1 м. За да е по-лесно да се грижи за разсад, пасажи са оставени между билата на 0.5 m. Трансфер избран гладка част с лека плодородна почва. Разстоянието между разсад на меча зависи от продължителността на култивиране на същото място. Когато нараства годишен разстояние ред е 15 см, и в серия от 6-7 см, с две години - 20 х 10 см, като три години -. 25 х 15 cm Добивът на разсад от 1 м2 използваема площ разсадник достига 90-100, съответно, 50 и 30 броя.

Два до три часа преди началото на бране, хребетите и разсадите са добре овлажнени. Разсадът се понижава до земната повърхност с 0.5-1 см по-дълбоко, отколкото нараства преди трансплантацията. В края на клечките хребетите се изсипват внимателно. На предварително подготвените хребети един работник може да раздели около 1000 разсада за осем часа. Изборът се провежда за кратко време, в противен случай разсадът израства и не се справи добре след трансплантацията.

Хребетите се напояват в сухо време, трева, разхлабват се. Ако е необходимо, разсадът се подава с високоскоростни органични или минерални торове.

До края на първия летни надземни части разсад достига 10-15 см и корени - 20 см към края на втората лятото - съответно 25-30 и 40 см, на края на третия - 50-70 и 50-60 см.

Можете да посеете през есента в оранжерии. Предварително земята в оранжерии почистват от растителни остатъци, изкопал, но така че да не се отрази на разположен над тор, разхлабете и ниво. Поставеният кюспе офика поръсена с тънък слой хумус дойде торф През зимата стратификация семена никнат през пролетта.

През първото лято разсадът се напоява и изсушава, ако е необходимо. Първо пролетта или есента на втората година от живота на хребети с разстояние от 10 см х 20 трансплантирани разсад оскубани за разреждане на дебелите редовете. Останалите растат в оранжерии до стандартни размери. Изкопайте и приложете разсад на възраст от две до три години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com