BgDaHan.com

Декоративна лиана - японска орлови нокти

Lonicera japonica - японски орлови нокти - се отнася до вечнозелено или полу-вечнозелено растение, което е подходящо за повечето видове градинарски вертикален тип. Тази лиана се използва за килим цветни лехи и бордюри, като стая култура в щандове, колони, перголи и др

Известно е, че японската орлови нокти има цветя и млади издънки, покрити с космат.

Листа от яйцевидна форма с дължина 3-8 см и ширина 1,5-4,5 са прикрепени с къса дръжка. В ранна възраст, листата на подобно растение са пубертетични и от двете страни. И в процеса на стареене, размитата постепенно изчезва. Малките ресни все още остават на ръбовете.

Цветята са сдвоени, бели с лилав оттенък, ароматни, са разположени на дръжките. Последните често са малко по-дълги от дръжката. Оверите обикновено са 3-вложени. Рядката корола се простира от 3 до 5 см от външната страна. Дръжката и тичинките изпъкват малко над ръба на завоя. Плодове, предимно черни, включват елипсовидни семена.Най-голямото разпространение на японската орлови нокти е в Китай, Япония и Корея.

Цветовете на това растение са широко използвани в парфюмерийната промишленост.

Важно е да се знае, че такава лиана може да служи като причинител за пробиване на болестта от приемно растение. Това заболяване причинява изгаряне и разбъркване на листата на гроздето, а в бъдеще - набръчкване и отделяне на плодовете.

В дивата природа в Кавказ, орлови нокти се счита за плевел, използван на чаени насаждения, както и други земеделски площи. Той се развива достатъчно бързо, но носи влага добре. През втората година след засаждането цъфти. Той е въведен в края на 19 век.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com