BgDaHan.com

Правила за организиране на барбекю в страната

Семейството е място, където можете да работите, осигурявайки на себе си и семейството си продоволствена сигурност и където можете и трябва периодично да почивате от упорита работа. Такова ваканционно място в страната може да се превърне в зона за барбекю. Камина, построена на открито, може да допълни концепцията за ландшафтен дизайн на всеки сайт. Тя ще стане място за събиране на близки и близки приятели. Неговата топлина, комфорт и уют ще облекчат умората след седмица работа и ще бъдат изпълнени с нови сили. Така че как да създадете със собствените си ръце такава зона за отдих на шест акра?

открита зона за барбекю

Определете мястото за района на барбекюто

Изборът на място за барбекю, заедно с градинска печка, е един от най-важните етапи. Е, когато ландшафта дизайн на градината парцел е в етапа на планиране. В този случай специалистите хармонично ще направят промени в проекта. В случая, когато се образува пейзажът на обекта, се полагат много усилия хармонично да се впише в завършената конструктивна концепция нов елемент. И при двата варианта за оборудване на зоната за барбекю в страната има редица общи изисквания:

 • сигурност;
 • Защита от вятър;
 • Защита от изгарящото слънце;
 • Наличие на вода;
 • Малко разстояние от дома.

От гледна точка на сигурността, най-добре е да има място за почивка с барбекю на разстояние от леснозапалими предмети. На първо място, това са дървени огради и леки летни сгради, изработени от дърво. В период на засушаване, за такива структури една случайна искра е достатъчна, за да предизвика пожар.

ВНИМАНИЕ! Ако възнамерявате да инсталирате градинска печка до дървена пергола, внимавайте да импрегнирате малка архитектурна форма със специални съединения, наречени забавители на горенето.

Когато търсите подходящо място в крайградската зона за зона, където ще бъде разположено барбекю с градинска печка, е необходимо да се вземе предвид вятърната роза. От посоката на движение на въздушните маси на обекта зависи компетентното и удобно разположение на фокуса и масата. Пренебрегването на това изискване води до факта, че димът от огнището, по време на топли събирания, вятърът ще доведе до масата, а също и да влезе в къщата.

Открито място за поставяне на барбекю не се счита за добро решение при създаването на зона за отдих във ваканционно селище. Изгарящото слънце ще причини неудобство на домакините и техните гости. По тази причина дизайнерите на ландшафта препоръчват да има платформа с камина или барбекю в сенчестите зони в близост до езерото под навеса за разпространение на дървета. Открити, само озеленени райони, за да избягат от горещото слънце, ще позволят просторен беседка.

Присъствието в района на барбекю на резервоар или крайградско водоснабдяване може да се счита за полезен вариант. Добре е, когато можете да миете ръцете си, докато готвите шиш кебави, скара или друга храна на открит огън. Ако няма източници на вода, ще трябва да бягате в къщата. За да не направите това, можете да направите компактна пералня.Говорейки за мястото, където ще има зона за отдих с фурна за барбекю, експертите препоръчват избора на области, които са скрити от външни гледки. По отношение на ваканционния дом, мястото в задния двор или в двора не е добро решение. В първия случай е необходимо да отидете далеч, ако трябва да донесете нещо от дома. Във втория случай целият дим от огнището ще влезе в жилищните помещения.

Собственикът на частния парцел, който реши да оборудва района за барбекю в страната със собствените си ръце, все още не е решил редица важни въпроси. Тяхното внедряване ще ви позволи удобно да прекарате времето си в релаксация, както и да увеличите функционалността на обекта с огнището. За такива моменти е възможно да се носят:

 • Създаване на склад за дърва за огрев и твърдо гориво;
 • Електричество за осветяване на зоната за отдих на тъмно;
 • Организиране на писти и техните настилки за опазване на моравата;
 • Придобиване на градинска мебел.

Какъв тип сайт е подходящ за барбекю?

Преди да започнете да оборудвате зона за отдих с фурна за барбекю в крайградската зона, важно е да определите типа на мястото, където ще бъде разположено огнището. Няма много опции тук:

 • Уреждане в затворена зона (беседка или павилион);
 • Задаване на огнището на открито или на тераса.

Използването на затворена зона изисква от собственика повече усилия за създаване на уютно място за почивка. Основното предимство на този тип е неговата гъвкавост. Малките архитектурни форми защитават гостите от изгарящите слънчеви лъчи, от лошото време. Лятна къща или павилион, в непосредствена близост до която или в която ще има градинска фурна-барбекю, ще създаде комфортна атмосфера.

Като правило малките архитектурни форми позволяват използването на стационарни фокуси. Например, изложени от тухли камини или закупени барбекю, изработени от пяна бетон. Всяко от тях хармонично се вписва във вътрешността на беседката.

алгоритъм за организиране на зона за барбекю с открито огнище

Използването на открито пространство за подреждане на барбекю пространство дава възможност да се използват не само стационарни, но и мобилни (преносими) фокуси. Най-често те се инсталират върху повърхност, подготвена с каменна или паважна плоча. За да създадете сянка и защита от атмосферните условия на такова място, можете да инсталирате лек кожух, където ще бъдат поставени масата и пейките.

Изберете вида барбекю

Центърът на зоната за отдих, който ще бъде барбекю, е самата огнище. Изборът до голяма степен зависи от материалната сигурност на собствениците. От какво ще избереш? Модели и сортове на огнища за барбекю има много. Те обаче могат да бъдат класифицирани в няколко групи:

 • От евтините и компактни модели за организиране на барбекю в лятната резиденция е подходящ преносим фурнир. Има много опции на пазара. В допълнение, има предложения за производството на такова огнище по поръчка.
 • Друг вариант на бюджета може да бъде самостоятелното производство на открит огън в зоната за отдих. Като правило, такъв фокус има цилиндрична форма и е заобиколен от камък или тухла. Този дизайн позволява използването на шишчета и мрежи за месо.
 • По-скъпи, но съвсем приемливи за семейство със средно доходно барбекю на модули от пенобетон. Моделите принадлежат към пълноценни центрове, които могат да бъдат инсталирани както на открити площи, така и интегрирани в малки архитектурни форми.
 • Най-скъпата форма на барбекю е стационарната фурна за барбекю. Тя е изработена от камък или тухла. Можете да използвате не само места за отдих, но и летни кухни.

Който и да е вид барбекю, който изберете за организиране на зона за отдих в крайградската зона, спазвайте основните правила. Те ще ви помогнат правилно и хармонично зонират зоната на площадката, без да се нарушава цялостната концепция за дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com