BgDaHan.com

Фермерите от Омск получават субсидии за бизнеса с пъдпъдъци

1,5 милиона рубли - да развиват собствен бизнес. Това е размерът на федералната подкрепа, която един земеделски производител може да очаква. Руското правителство възнамерява да въведе програма за развитие на предприемачеството в селскостопанския сектор. Документът е публикуван от "Rossiyskaya Gazeta" Има само едно условие - един начален земеделски производител трябва да бъде участник в регионалната програма.
грантове система е вече добре установен на територията на Омск oblasti.Naprimer, жител на област Pavlograd, бивш служител на мебелите fabriki- Виктор винка - proshlogogoda декември спечели субсидията. С тези пари купих ново оборудване, построих къща за моите пернати домашни любимци. Да се ​​размножава пъдпъдък, който един земеделски производител е взел преди една година. Купих 10 животни, малка клетка. Постепенно населението на птицата е нараснал до 300. "Развъждане на пъдпъдъци не по-трудно, отколкото delatmebel офис." - споделя опита на начинаещ фермер.

През тази зима Виктор трябваше да намали броя на птиците. Той беше временно отрязан от месото. Сега той има само 83 души. Фермата е малка, но приходите са добри. Яйчни пъдпъдъчи диетолози, наречени ампули за здраве, амезо - диетични. Двойна полза - и добра печалба и добро здраве.

Перната къща е все още сгушена в малка стая. Но много скоро той ще се премести в новата къща, той е почти готов. През декември миналата година земеделският производител спечели регионална безвъзмездна помощ, за да развие бизнеса си. Всички 186000 изразходвани за novyekletki, дизел генератор, хладилник, брудера отглеждане na500 глави peroschipatelnuyu машини и оборудване за опаковане на трупове.

Заедно с Виктор, пари за развитието на собствения си бизнес в Павлоград получиха повече от 4 души. "Министерство на икономиката на Омск област е била разпределена субсидия от 930 000 nasofinansirovanie нашата програма за подпомагане и развитие на предприемачеството Byloresheno се проведе конкурс за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ nachinayuschimpredprinimtelyam подкрепа бяха подкрепени: два проекта в областта на селското стопанство, dvaproekta промишлена преработка преработка и един - кетъринг .." - rasskazyvaetpredsedatel икономически комитет Администрация на общинския район Павлоград - Иван Фиг.

Земеделският производител планира да увеличи братството на пъдпъдъците до 2,5 хил. Глави, като по този начин увеличи рентабилността на своето мини-предприятие.

Нели Скабелкина, Държавна телевизионна и радио компания "Иртиш"

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com