BgDaHan.com

Отглеждането на оранжево дърво върху прозореца

В цветните магазини и павилиони се продават лимон, мандарина и портокалови дървета. Техните красиви и вкусни плодове привличат окото на всеки купувач. Много производители се страхуват да имат цитрусови растения в дома си, мислейки, че не могат да се справят с тях. Но това не е толкова трудно.

apelsin

Тъй като разходите в домашните магазини за цитрусови дървета са доста високи, спазвайки определена технология, можете да опитате да отгледате портокалово дърво от камъка у дома на прозореца.

Какво се изисква:

  • сочен портокал
  • парче марля;
  • чаша заквасена сметана или кисело мляко и т.н.
  • приземен
  • топла вода
  • пластмасова торба

Постепенно култивиране на оранжево дърво от камък

Цитрусовите дървета изискват много светлина, така че те трябва да растат в светла стая. Растението се нуждае от вашата любов и грижа. Така че, нека да започнем.

- След като портокалът е изяден, изберете най-големите кости и ги поставете настрани. Мека и плоска може да бъде изхвърлена.

- Семената трябва да бъдат незабавно поставени във влажна среда, така че те бързо дават корени. Костите трябва да бъдат увити в парче плат или марля, да се овлажнява кулешката с вода и да се постави върху чиния. За да се осигури топлината и влажността на костите, чинията трябва да бъде поставена в целофанна прозрачна торба.- По-добре е да поставите оранжерия с оранжеви семена на топло място с добро осветление. Три пъти седмично трябва да проверите влагата на кърпата. Не позволявайте тъканта да изсъхне. Първите корени могат да бъдат изчакани след 4-6 седмици. Скоростта на техния външен вид зависи от правилната ви грижа.

- Когато видите гръбнака, тогава не си заслужава да засаждате кост веднага в земята. Необходимо е да изчакате, докато гръбнакът достигне дължина от 1-2 см. На дъното на дезинфекцирания съд трябва да се постави слой от дренаж и след това да се приготви почвата. В земята направете жлеб от 1,5 см и поставете в него оранжева кост. При проникване на камъка в земята, в никакъв случай корена не може да бъде повреден.

- Малко кълнове се нуждае от постоянно пръскане. Поставете пота с растението трябва да бъде на най-яркото място, но не под прякото лъчение на слънцето.

- Когато се появи първата двойка листа, портокаловото дърво може да бъде трансплантирано в саксия, в която тя ще продължи да расте. Когато видите, че растящото растение няма достатъчно място, тогава то трябва да бъде трансплантирано в по-дълбоко гърне.

- Грижа за портокаловото дърво е поливане, редовно пръскане. Не забравяйте, че дървото обича да се къпе на слънце, затова се нуждае от слънчеви бани.

- Формиране на короната. Когато дървото порасне, трябва да захванете върха. По този начин растението ще даде допълнителни издънки и скоро ще стане буйна храст.

Да се ​​отглежда портокалова дървесина от камък в жилищни условия е абсолютно некомплициран. Ако растението да се упражнява компетентна грижа, тогава плодовете на портокаловото дърво ще се появят в продължение на 5-6 години от живота на растенията.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com