BgDaHan.com

Украсяваме вилата с веранда

Украсяваме вилата с веранда

Верандата, която построих, не се различава в сложността на дизайна и може да бъде построена без помощници.

план

Първото нещо, което направих, беше да начертая диаграма (виж фигурата). Верандата беше решена да бъде разположена отстрани на входната врата, така че да предпази фасадата и верандата от дъжд и сняг. Но можете да го построите зад къщата.

веранда за разпит

Общи размери

Верандата се простира до цялата дължина на стената, към която се прилепва (6 м). Широчината е 2.5 м. Височината е избрана така, че покривът на верандата да пада под покрива на къщата. Височината на мазето е, че подът на верандата е на 20 см под пода в къщата.

фундамент

Работата по основата започна с привеждането в съответствие на строителната площадка. Тогава изкопан в бъдеще ъгли веранди яма дълбочина от 70 см. В долната част на всяка поръсени пясък 20 см и запълнени с бетон до нивото на земята като изравнява повърхността си. На бетонни болтове се полагат основите на няколко тухли, циментирани с циментова замазка.

Така че по-късно етажите не се огъваха, разпределени по разсрочено положение, оформящи 2 тухли (един върху друг) по цялата площ на верандата. Преди това покрил този район с слой пясък с дебелина 3-4 см. Използвайки нивелир и каяк, той изглаждал тухлите. За хидроизолацията ги покрих с парчета покривен филц.

Paul

На тухли основа, перпендикулярна на стената на сградата, дървени греди фиксирани раздел 6 х 6 см. Разстоянието между подови дъски греди -1 m. (5 cm) и се третира с антисептик цвят. Това предпазва дървото от влага. После напълни дъските с неравномерни барове. Гвоздеите се удавиха в едно дърво, за да не се спънат над тях, докато ходеха.

На предната врата на къщата се издига веранда от тухли.

Рамка и парапет

За конструкцията на рамката ще се приближите до греди с напречно сечение 10 × 10 см. Прикрепих четири греди към пода в ъглите на верандата. Друг от 2-те над верандата направи вход.На височина от 1 м бяха срязани слотове в неравномерен прът за закрепване на перилата, които минаваха по периметъра на верандата. Той направи вертикални опори от таблата с разстояние от 50-60 см. Той удари ламелите на пода и парапета, прикрепи подпорите към тях.

покрив

Тъй като къщата ми е покрита с шисти, покрих една и съща веранда със същия материал. Аз изчислих така, че равнината на покрива на къщата от лъча плавно премина през покрива на верандата.

Рафтовете бяха направени с опора върху рамката на верандата - под склона, за да се източи дъждът и да се стопи водата. За тази цел, от външната страна на релсите на рамката съкратени до 20 см. Наклонът може да е малко по-малък от покрива на къщата, но аз се опитах да направя е почти същото, както за покрива е единичен платно.

Преди да покрия гредите с шисти, аз ги натъпках с рибероидни ленти. Всяка лента от 8-10 см трябва да се припокрива със съседната. В краищата на L, гредите обвиха рубероида около дъските и ги закопчаха с нокти.

Веранда във вилата

На този дизайн фиксирани шисти листове - отново lapped. Ширина, инсталирана отдолу нагоре - предпазва от хоризонтални фуги между листа.

На гребените на листовете тренировката направи малки дупки, през които плочата се закрепи към гредите с нокти. Под шапките на ноктите, поставени върху гумени уплътнения. Дупките не се намират в депресията, защото водата се изсипва от хребетите. Връзката между покрива на верандата и стената на къщата от вътрешната страна е гъсто напълнена с уплътнител.

козирка

За по-добра защита от дъжд и сняг, долният листов лист на покрива, който монтирах, така че той излиза извън гредите на 50 см отпред и отстрани.

На верандата направих маса и столове, сложих цветя. Една рядка вечер през летния сезон минава без чаено парти на чист въздух с цялото семейство - само ако времето е много лошо.

Петър Савелиев, Брянск

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com