BgDaHan.com

Украсете стените на къщата си с лиани

Украсете стените на къщата си с лиани

Много хора имат различни възгледи за озеленяването на фасадите. По принцип всички те са разделени на две групи: тези, които са за, и онези, които са против. Най-смело се заемат с фасадата работа с озеленяване на стената, защото те считат, че е добра декорация. Втората половина не иска да направи това, за да не привлича вредители и да не вреди на стените.

Като правило, когато неправилно се използват растенията, проблемите започват да се появяват. По принцип това се отнася до добре тъкани растения, като момиче, грозде, бръшлян или хортензия петиолат. Тези растения имат прилепнали въздушни корени, с помощта на които могат да бъдат погасени по високите стени и затова не е нужно да имат опора, достатъчно ще бъде грапавостта на стената. Няколко години по-късно стената става напълно оплетена.

На гладките повърхности на стените, корените на бръшлян се придържат много слабо. Това е първият имот, който се счита за озеленяване. За да сте сигурни, че покривната керемида не се "стои в края" и каналите и вентилационните отвори не са блокирани, ще е необходимо да следите растенията и да ги нарязвате. Също така е необходимо да се има предвид, че корените могат да растат в стената и да ги отстраняват само с телена четка, шпатула или почистващо средство с високо налягане. Този процес ще отнеме много време и търпение. В тази връзка се избират растения, които не могат да се изкачват без подкрепа.

Украсяваме фасадата на къщата с лиани

Как да изберем подкрепа

При избора на подпомагане е необходимо да се вземе предвид особеността на растежа на лозата.

За катерене на рози най-често се правят хоризонтални подпори.За алпинистки растения - вертикално.

За клематис - тесни решетки.

Много е важно да се определи правилното разстояние от стената до опората. Растения като уистория или кампс са поставени на разстояние 15-20 см, клематис или орлови нокти около 5-10 см.

Wisteria не трябва да се засаждат близо до дренажни тръби, за да не бъдат повредени. Понякога се засажда като кад, а през зимата се поставя в студена оранжерия. Най-добре е да купувате присадени сортове, въпреки че те са по-скъпи, но те цъфтят по-безопасно отглеждат семена.

За да направите фасадната работа, за да украсите стените на къщата си, е достатъчно да вземете предвид всички изброени по-горе съвети. И накрая, когато гнездата на птицата се заселят в клоните, въпросът за насекомите ще спре да ви безпокои.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com