BgDaHan.com

Засаждане на астер

Астери засажданеКрасиви буйни астри могат да красят всяка градина, както и да избират тези цветя градинари за своята красота, разнообразие и лекота на обслужване, особено ако цветята се отглеждат в ясното земята на семена. Отглеждането на астери от семена е по-трудно, но по-надеждно, особено при отглеждане на цветя в средната лента. Известно е, че в деня на цъфтежа астри дойде по-рано, и в края на лятото, в зависимост от продължителността на периода на вегетация и да изберат за период от засаждането на семената на астри в засаждане на семена пролетта rassadu.Obychno започне през последното десетилетие на март и продължава до средата на април.

Засаждане на астери със семена

Преди засаждането на разсад, семената предварително се накисват в разтвор за стимулиране на растежа, оставя се да изсъхнат и се засяват в големи кутии за разсад, напълнени с хранителен субстрат. Семената се поставят в редици по протежение на повърхността, след което се поръсват с тънък слой от пресечена почва. След това кутиите със семена трябва да бъдат покрити с филм и поставени в помещение с температура от 18 до +20 градуса.

Първите издънки обикновено се появяват на 7-8 ден, след което температурата в стаята се понижава до + 16 градуса, брането се извършва на 10-ия ден от издънките с появата на първите истински листа. При отглеждане на разсад астери трябва да поддържа оптимален режим на влага на почвата чрез поливане растения с топла вода сутрин.

Времето за засаждане на астер през пролеттаВ южните райони на Руската федерация, засаждането на разсад на астерите върху леглата започва в началото на май, когато се установява топло време. В северните райони, в зависимост от географската ширина, времето за засаждане може да бъде удължено до средата на юни - във всички случаи всичко зависи от специфичните метеорологични условия. За тези цветове добре осветената площ с леки почви е идеална, при липса на такива, се препоръчва дренаж. Разстоянието между отделните растения трябва да съответства на 30 сантиметра.

Засаждане на астера през есента

Засаждането на астера със семена може да се извърши през пролетта и есента. В последния случай цветята ще зарадват окото още през следващата година. Тази опция не е възможна, ако многогодишни астери се отглеждат в разсад.

При засаждане на семена за зимата трябва да бъдат засети по-дебел от обикновено, тъй като унищожаването на семето през зимата. В студени зими на легла с растения изолирани чрез покриване култури дебел слой от сняг и замразяване време със слама, и образуването на удебелени издънки допълнителни астри трансплантирани в нови области. Когато семена през пролетта култури порция носещ филм, докато масата издънки, растенията могат след това да се крият agrovoloknom.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com