BgDaHan.com

Жълта маргаритка

Жълта маргаритка

В предната ми градина растат различни цветя: едногодишни и трайни насаждения. Специално място заемат кореопите, красиво и непретенциозно растение.

Един ден роднина предположи, че аз засаждам трайна "жълта" лайка. Както се оказа, под това име е скрита koreopsis - компактно, атрактивно растение с височина 30-90 см с дълъг период на цъфтеж (юни-септември).

Засадена кореопида в насипна почва с добър дренаж. Точно преди засаждането тя донесе органични торове.

Coreopsis обикновено расте бързо, и в същото време кореновата шийка е много гола. Заводът веднага започва да цъфти по-зле, губи своята устойчивост на студове и зимата. Ето защо, на същото място може да расте две години и не повече, за третата година от живота, той трябва да бъде разделен.Разделям кореопис както през пролетта, така и през есента, добре свикна. Единственото условие: преди трансплантацията, растението трябва да бъде силно напоявано и след това засадено "в калта". С този метод кореновата система на растението е по-малко засегната. По същия начин, аз също трансплантация моя gippeastrum, което е важно да се знае за грижи за цветето.

Коропсис обича слънцето, а по време на изгаряне е необходимо да се напоява с него изобилно. Опитах се да го оставя на сянка, но растението е прекалено дълго. Избледнелите цветни стъбла постепенно се отстраняват, а коридопите с листата зимуват, е необходимо да се поръсва с пясък през зимата. Аз правя това по подобен начин на това как се използват картофите, т.е. самите листа остават на повърхността на могилата на земята.

Най-често срещаните заболявания на кореопсията са ръждясали листа и фузариоза. Но аз не ги наблюдавах на маргарита си.

Юлиана Пуленкова, поз. Таман

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com