BgDaHan.com

Jatropha gouty - рядък гост в нашата къща

ятрофа - се отнася до семейство от еуфория, съдържащо млечен сок. Дървета, храсти и многогодишни тревисти растения са често срещани в Тропическата Америка и Тропическата Африка. В природата има около 150 вида от това семейство.

При стайни условия, само jatropha е gouty. Това е необичайно растение, рядко срещано в магазините за цветя. Често идва в ботаническите градини или в колекциите на запалените цветя. Ефективно ще изглежда в офиси, апартаменти или зимни градини, в композиции или като отделен завод. Оригиналът дълъг багажник, подобен на бутилка, в началото на пролетта изхвърля дръжки с червени малки цветя. На един чадър можете да видите мъжки и женски цветя. Женските цветя продължават по-дълго, мъжете падат на следващия ден. Листата в растението се появяват само след известно време. Lobed листа закръглена форма достигне диаметър от 18 см. С възрастта, от тъмно зелено и лъскава, те се превръщат в ярки и мат. Във височината на жлъчката гаути достига 70 см.

Инструкции за поддръжка

Растението е непретенциозно в грижите, обича ярка светлина с прясно слънце. Подходящ за отглеждане на западните и източните прозорци. През зимата е лесно да се толерира повишената сухота на въздуха и не се страхува от прегряване.

Jatropha goutyПоливането се изисква с умерена, мека, постоянна вода. Ако растението капки листа през есента или зимата, тогава поливането трябва да бъде спряно, подновяване само през пролетта. Поради способността на jatropha да натрупва влага в удебелената част на багажника, прекомерното поливане за него е много опасно. Хранителни торове за кактуси веднъж месечно.

Възпроизвеждането се извършва предимно с резници, тъй като семената на растението губят кълняемостта си много бързо. Но ако искате, можете да завържете семената в дома. За да направите това, внимателно прехвърлете цветен прашец от мъжките цветя на женските цветя с мека четка. Ако всичко върви добре, след известно време в растението ще се появят малки зелени плодове, в които има няколко семена. При зрелост те излитат от къщите си на разстояние до 1 метър. След засяването семената са покрити със стъкло и поставени на топло място. Когато покълнат, трансплантират се в отделни саксии. Трансплантира се на всеки две години в почвената смес за кактуси.

От вредители, растението е склонно към появата на паяк акари и thrips.Внимание: всички части на растението са отровни!

Полезни съвети

Ако растението е забавило растежа, най-вероятно е имало прекомерно количество торове. Нанесете ги много внимателно, преди да обличате непременно да навлажнете почвата. Изсъхващите листа и тяхното обезцветяване се дължи на ниската температура на водата за напояване.

Интересни факти

Багажникът на растението е вид акумулатор, затова е необходимо да има jatropha за тези хора, които са обект на различни натрупвания на всички ненужни предмети. Растението поглъща енергията на неща, които лежат неподвижно дълго време, като по този начин изчиства пространството в къщата и подобрява настроението на всички членове на семейството.

Ако искате да постигнете кариерен растеж, тогава присъствието на това растение в къщата ще ви позволи да се движите по-бързо през редиците.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com