BgDaHan.com

Характеристики на отглеждане на праскова

Соковата пулпа на праскова, този магически нектар, който току-що се топи в устата ви. Ако мястото на пребиваване е в южните ширини, тогава е невероятно желателно прасковите да растат в градината си. Всичко това е възможно. Тъй като прасковата е много чувствителна към естественото й местоположение, основната задача тук е да изберете правилния сорт.

функции, по-нарастващата-persika.jpg

Култивиране на праскова

за разлика от ябълкови дървета, която е основният ток "лицето" на всички градини и домашни градини, праскова може цвете през първата година спадането и донесе първата пълна плода на две години, а средствата за масова плодните идва на 4-5 година (маса на реколтата от ябълки се извършва около 6 -7 години). Такова precocity предопределя активното образуване на цветни генетични пъпки върху едногодишни силни издънки.

Слабото количество топлина и влага благоприятно влияе върху образуването на странични издънки от втория и третия ред. Пълното образуване на прасковени дървета се извършва в рамките на около 2-3 години, след което започва пълното плод.

Дори със студове и замръзвания, прасковите могат бързо да възстановят короната и да започнат да плодват. Но за да се разрасне замръзналото клонче круши или ябълкови дървета от 3 до 4 години. Поради това, на прасковени дървета, които podmerzli през зимата, приготвени както би втора младост и още 7-8 години, за да се постигне максимална степен, но podmerzshie засаждане ябълковите дървета ще трябва да се изкорени.Праскова и силата на растежа са по-изгодни. Неговото дърво на силна земна почва обикновено има до 4-4,5 метра височина и около 4-5 метра корона в диаметър. Това е значително по-малко, отколкото за кайсия, череши, круши и ябълки, които се отглеждат на същия подвой. Така че за една праскова, винаги има място в страната.

Животът на тези високодостойни и компактни дървета е приблизително същият като този на ябълковите дървета, които са присадени на слабо остаряла почва (до 20 години). При отглеждането на праскови от голямо значение правилното подрязване и образуването на дървената корона.

Цъфтеж с узряване на плодовете

цвят-persika.jpgЗа да започне цъфтежа на цветната пъпка, прасковата се нуждае от плюс средна дневна температура от 6 - 7 градуса. Цъфтежът може да трае от 6 до 12 дни, а само 3 дни (при изключителна топлина и суша).

Ако сравним с други плодни дървета, прасковата цъфти сравнително късно, това е едно от най-важните й предимства.

По този начин, в по-северната зона на нейното отглеждане, цъфтежът продължава 5-8 дни по-късно от други плодни култури. Това предимство на късните цъфтеж е отлична възможност да се избегне пролетна слана.

Прасковите обикновено са разделени по отношение на зреенето и са три групи: късно, средно и рано. Дълъг вегетационен сезон, много слънчева светлина и я оставете в южните райони, като се има всички възможности, в отглеждането на късните сортове праскови, с узряването от края на септември до средата на октомври.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com