BgDaHan.com

Отглеждане на банан у дома

Отглеждане на банан у дома

Отглеждане на банан у дома

банан Това е екзотично растение, което се свързва с почивка, небрежност и лято. Много хора са запознати с забележителния плод на това растение, но само няколко са видели живата трева. Между другото, не всеки човек дори знае, че един банан - банани
Това е гигантска трева, а не палмово дърво, както мнозина вярват. Ако сте посетили тропиците, можете да видите огромни гъсти банани, в които е толкова свеж и хладен. Само огромни листа от тази прекрасна трева създават отлична сянка, която е много важна за тропиците. Вярно е, че някои ентусиасти, след като опознаят това невероятно растение, решават да го уредят вкъщи. Те не винаги мислят за всички нюанси, които възникват при отглеждането на банани у дома.

За начало трябва да се има предвид това банан - това е много фотофобичен другар. Първо, макар и малък, той се поставя на прозореца. Когато този карапож ще израсне по големина на прозореца ви, ще трябва да се премести на пода. Само тук разстоянието от прозореца до банана трябва да бъде не повече от половин метър. С липсата на светлина банан значително забавя растежа, листата губят цвета си, а след това, в случай на продължителни неблагоприятни условия, идва смъртта на растението. За съжаление, в един нормален апартамент да се намери идеалното място може да бъде трудно за толкова капризна, така че е най-добре се чувства банан в оранжерии и просторни частни домове, където е бил достатъчно пространство и светлина. Ако сте готови да се посвети на зелената чудото цялата стая или голяма част от, можете лесно да придобие нова зелена приятел.

Също така важен фактор е наличието на голяма просторна стая. В малките стаи бананът се чувства ограничен, сякаш се колебае да расте. Можем да кажем, че заводът смята, че силната си растеж ще доведе до неудобства за господаря си, така че не бързайте с новото изпълнение на листовете. Ако баналът падне в просторна стая, той започва да расте доста интензивно. Когато тази трева е подходяща, тя успява да произвежда листовка всяка седмица.

Що се отнася до темповете на растеж с този хищлер, може да се сравнява само дифенфанбакия. Неговите храстови видове с нормална грижа и в добра почва за година и половина спокойно нарастват до два метра. Бананите най-често се държат малко по-скромно, но за една година - две могат да растат до два или повече метра. Всеки нов лист надвишава предишния размер и може да нарасне с два или три метра дължина. Ако сте психически подготвени за такъв квартал, добре дошли за бананово кълбо.банан могат да се отглеждат от семена и от изстрела. От семената, тази билка е много трудно да расте, може да се каже, дори невъзможно. В резултат на това повечето от производителите получават малък вкоренен израстък на банан. На този етап новодошлите са склонни да купуват голям банан, за да получат по-бързо плодове и да се наслаждават на красотата си. Само тогава такива нетърпеливи другари са изправени пред много проблеми. Само на възрастни, голям завод не е добре адаптиран към новите условия и банани, защото на тропически произход, може да е в това отношение е много трудно разрешими. Най-добре е да растете вкъщи, за да изберете малък процес, който едва се оглежда от земята.

След като купите банан, поставете го в карантина. Първо, нека малко да свикне с новите условия. На второ място, е необходимо да се изследва начинаещия за наличието на вредители. И, разбира се, трябва да се забъркате с избора на подходящо място за нов наемател. Когато всички необходими препарати са оставени, трябва да изчакате около седмица или дори две. След това има задължителна трансплантация на трохи в по-голям съд. Земята трябва да бъде избрана лека и питателна, така че бананите да се чувстват възможно най-удобни. Можете да подготвите сами почвата, ако смесите земята от градината или от градината, с малко количество тор. По време на трансплантацията, просто преминете растението, защото има дебели, но много крехки корени. Ако ги наранявате, можете да загубите растението, така че е по-добре да прибягвате до помощта на роднини, когато пресаждате банани за възрастни.

На първо място, домашният банан трябва да се обработва веднъж на няколко месеца. Тя просто има силно развита коренова система, но засаждането на малка растителност в голям съд може да доведе до разпиляване на почвата и разпадане на корена. За да се избегнат такива проблеми, е необходимо да се трансплантира банана, когато корените са видими от дренажните дупки.

Важно е също да се осигури редовно поливане, торене и постоянно пръскане на сух въздух. Между другото, банан относително лесно толерира пълното изсъхване на почвата, но наводненията няма да го направят добре. По превантивни причини, периодично третирайте зелената си приятелка с препарати срещу вредители - и с времето ще ви зарадва с цъфтящи и вкусни плодове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com