BgDaHan.com

Расте аконит - отровен жител на градината

Много често на пътя можете да намерите растение с дълги цветни стъбла от виолетови, розови или бели цветя. Много любители на живи цветя спират и събират букети от тези красиви мъже. Но за да направи това в никакъв случай не е невъзможно, защото това растение е аконитно, което е известно с неговите токсични свойства. Освен това, разфасоването не може да продължи без вода и следователно много често умира, преди да бъде поставено във ваза.

Растението Aconite може да служи като отлично декоративно цвете във всяка градина. Това е само по време на отглеждането на аконит, особено внимание трябва да се обърне на почвата, в която расте. Той трябва да премине добре водата и въздуха, да бъде леко кисел и леко алкален. В грижата за растението аконитът е доста непретенциозен, защото расте без проблеми в природни условия и следователно на частните парцели грижата за аконита може да бъде предоставена на природата.Когато избирате място в градината, аконитът трябва да бъде нанесен на светло или частично сянка. Поливането на растението ще има само през сухия сезон, въпреки че аконитът може да направи без допълнително поливане, тъй като има много развита коренова система.

Въпреки неговите токсични качества, растителният аконит е широко използван както в традиционната медицина, така и в народната медицина. Най-често растенията и препаратите с аконит в състава са предписани за невралгия, подагра, ишиас. той се използва при висока температура и настинки, за лечение с хомеопатия, както и за отстраняване на безсъние, депресивно настроение и възпаление на стомашно-чревния тракт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com