BgDaHan.com

Какво ще носи фасадата?

Магазините на строителни материали предлагат на летните жители широка гама от материали за екстериора на къщата.

Материалът за довършителни работи се отличава с огнеустойчивост, голям избор на цветове и сила - може да продължи около 50 години. Металът не разваля насекомите, не изгаря на слънце. Но такъв материал се огъва от удари, има склонност към корозия, тежи много и е доста скъп. През лятото бързо се нагрява на слънце, освобождава топлината от къщата през зимата и поради това изисква трудоемко затопляне. 

Дървото изглежда много красиво, сравнително леко и "дишащо" към един и същ екологично чист материал. В същото време лесно се възпламенява, рухва под влиянието на влага и насекоми. Следователно, той трябва допълнително да бъде покрит със специални вещества, често боядисани. Да, и дърводелството може да се извършва само в топло и сухо време, което не винаги е удобно.

декорация на дома с винилови материалиВиниловите материали са издръжливи и устойчиви на огън, като метал, но не се страхуват от корозия и удари. Те не изгарят на слънце и имат широка цветова гама. Грижата за винил изисква само вода и препарати, но не изглежда да се харесва на всички собственици на дача.

При декорирането на фасадата на страната предпочитах винила. Въпреки това, аз все още облицовани малка тераса с дървена сайдинг - тя изглежда по-изискан. Решете сами кой материал да даде предпочитание - плюсовете и минусите на всяко покритие имат свои собствени!

Александър Карпенко, Виница

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com