BgDaHan.com

Жител на Санкт Петербург създава собствена ферма за пъдпъдъциФерма за пъдпъдъци в гаражаАз загубих работата си, но не пуснах ръцете си. Живеещият в Санкт Петербург Сергей Владимиров, след сливането с трактор, реши да започне собствен бизнес. Той изготви бизнес план, получи субсидия за регионална програма за създаване на частна стопанска порода. Сега, вместо магазините на завода във Володимоуър с птици. Беше ли бизнесът печеливш?

Почти 1000 пъдпъдъци се намират в гаража на 20 квадратни метра. Много хора мечтаят да работят с къщата, но Сергей Владимиров, домашен работник, не желаеше. За раменете му Владимир Технически университет и повече от 20 години работа в завод за трактори в специалността "колело". Промяната в семейните дейности се дължи на финансовата криза: в предприятието започнаха големи съкращения. След като престои, регистрирано в центъра на заетостта, като е работил като механик в компанията "Радостен колело» (bodry-wheels.spb.ru), Сергей реши, че е необходимо да се започне собствен бизнес, още повече, че държавната gotovopomoch.

Сергей Владимиров, предприемач: "да напише бизнес план, който odobrilakomissiya е разпределена субсидия под формата на безвъзмездна помощ за тази сума са направени pervyeshagi:. .. Конструкцията на къщата, покупка на птици, клетки и много повече"

През есента на 2010 г. Сергей регистрира ферма и започна да отглежда птица. През зимата започнал да построява къща. Самият аз направих и инсталирах клетки за пъдпъдък. През пролетта на 2011 г. той получи първия резултат. Днес Сергей вече разбира всички тънкости на птицевъдството.

Сергей Владимиров, предприемач: "Плюсът от тази птица е, че тя бързо оздравя и е готова бързо да даде потомство".

Има бъдеща употреба и отпадъци от пъдпъдъци - това е отличен тор за селскостопански култури. През пролетта и началото на лятото такива стоки са в голямо търсене сред градовете. Основният вид продукти обаче все още е яйце. Видовите условия на пъдпъдъците осигуряват около 70% от производството на яйца. Това означава, че всяка птица разрушава около 20 яйца на месец.

Сергей Владимиров, предприемач: ". Рентабилността на домашни птици е доста висок Esliptitsa изяжда 1 кг фураж на месец от 13-14 рубли и 20 стокови удари yaitspo 2 рубли за брой, като половината отива за храна и енергия."

Събирането на пъдпъдъчи яйца се извършва два пъти на ден. Сортиране и стил - точно в къщата, само на няколко метра от къщата. Всяка кутия съдържа 20 пъдпъдъчи яйца. Важно е да проверите всеки един от тях. От производителя има такава кутия от 50 рубли.

Сергей Владимиров, предприемач: "Яйцата се доставят на Павловск и Пушкин. Бих искал да увелича продажбите и да стигна до пазара в Санкт Петербург, но е много трудно да вляза в съществуващите мрежи".

Без подкрепата на държавата, не би било възможно да се започне бизнес за Сергей. Сега той ще добави пъдпъдъчи пчели, гъски и фазани към пъдпъдъка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com