BgDaHan.com

Сортове домат за сибир

Разновидности на домати за СибирДоматите, които ще се развиват при условията на сибирския климат, трябва да отговарят на определени изисквания: да издържат на малки слани през пролетта и есента, както и температурни промени през целия вегетационен период. И сега разгледайте сортовете, препоръчани за този регион.

Най-добрите домати за Сибир

Абакан розов.

Разнообразие от среден период на узряване, неопределен с големи плодове. Културата принадлежи към развитието на животновъдите на Altai. Заводът е с височина до 1,7 метра. Плодове от розов цвят, тежащи до 300 грама. Доматният храст се формира в един ствол, когато се отглежда на открито, в два стъбла - в оранжерии.

Тайната на баба.

Разнообразието е разработено от сибирски животновъди за отглеждане в парникови помещения. Растението е неопределен тип, плодовете зрели в средносрочен план. Доматите са достатъчно големи, достигайки до 600 грама, плосък, пурпурен. Пулпата е плътна, сладка с малко количество семена, отличен вкус. В периода на развитие храстът се нуждае от подрязване и жартиери за перилата. Плодовете се използват за салати, осоляване.

Грандиозният.Този детерминантен сорт от сортове домати за Сибир оздравява средно (103-110 дни от издънки до плод). Растението може да се използва като култура на отворена и затворена земя. Плодът е ярко пурпурен, сърдечен, с максимална маса 450 грама. Пулпът е сочен, има отлични вкусови качества. Събраните домати се използват за прясна консумация и преработка на сок, малки плодове са подходящи за коритото.

Де-баро розово.

Неопределен сорт домат, предназначен за отглеждане в оранжерии. Растения високи, мощни с прости четки, на които се формират до 10 плода. Добивът е добър - до 4 килограма на храст. Плодовете са розови овални яйцевидни с тегло 60-70 грама, съхраняват се дълго време без загуба на качество. Пулпата е гъста, с отличен вкус.

При отглеждане в парникови условия, стъблото на растението трябва да бъде вързано към пергола, навреме за отстраняване на невръстните деца. Културата добре устоява на основните заболявания на домати. Плодовете са подходящи за дългосрочно съхранение, те се използват за приготвяне на салата и консервиране.

Има други сортове домати за Сибир, особено нови, тук са примери за доказани възможности за този регион.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com