BgDaHan.com

Изборът на катерене за катерене, в зависимост от начина на изкачване на подпората

Ако мислите вертикално градинарство на градината, тогава е напълно възможно да се загубите поради разнообразието и необичайните форми на тези растения. В този случай можете да изберете любимите си потребителски модели по вид или популярност. Но един от най-надеждните начини е изборът на растението, в зависимост от начина, по който да се изкачвате на пиедестала.

За проста ориентация в различни видове лози, те могат да бъдат разделени на няколко вида.

Кърли: Те включват актинидия, уистория, алпинист, орлови нокти, сутрешна слава, китайска магнолия, хмел.

Те се изкачват на опората с помощта на спирална рана, имат дълги гъвкави и силни гънки. Най-подходящата опора е тънки вертикални полюси с диаметър.

Кореново-трева: хортензия петиолат, бръшлян общ.

Те се издигат по пиедестала с помощта на увиснали стъбла и са прикрепени от специализирани подчинени корени. Фиксирането на корените може да се случи механично, както и с помощта на специални лепкави вещества. Това е благодарение на това, че такива лиани могат да бъдат прикрепени дори към гладки повърхности. Най-доброто място ще бъдат необработени дървени стълбове с въдици.

Usikonosnye: грозде, сладък грах, passionflower.

сладък грахКачи се на стълба, с помощта на антените, които имат плоска или стволови произход и имат чувствителност при допир, което им позволява да се огъват и усуквате подкрепата. Някои от тях имат мустаци в края на подутината (appressorium), който се придържа към подкрепата. Това позволява да се изкачи дори и за много гладка носещи стени, стъкло и т.н. Необходимо е да се страхуват от засаждане на тези растения покрай порутени структури - те могат да ги унищожи ... Най-добрата подкрепа е каменна стена.

Позовавайки се на: рози, къпини, дереза.

Растенията лежат върху опори и постепенно се изкачват на прилепнали клони, поддържащи издънки или листа. За такива растения се характеризира с наличието на тръни и шипове и липсата на специализирани органи за прилепване. Като подкрепа, подкрепа и решетки са необходими, както и редовни корекции на клоновете.

Listoplasts: клематис (клематис).

Изкачи опорите използват за окачване или оплетени дръжки на листата, които не са модифицирани и носят обичайните фотосинтезиращи листата. За такива растения, като опора са подходящи пластмасови и телени мрежи или дървени решетки.

kampis

С смесени видове закрепване: дърворезба, ками.

Растения с набор от няколко приставки към подпората. Например, закрепване с шипове и плетене с стъбла от дърво копие. След като купи къщата от един бар под ключ, стената му, която е с изглед към градината, можете също да се скрие под зеления капак на катерене растение. Използвайте вертикално озеленяване в градината, никога няма да съжалявате, защото това е "стената" на буйни, а понякога и цъфтежа и плодните растения произвеждат необикновено чувство за физическа и психическа сигурност. Благодарение на тези "стени" могат да се организират отделно взета пространството да се създаде "щитове" срещу прекаленото слънце и, разбира се, да се създаде драматичен фон, което прави градината уютна и специален.
О. Пупасово-Максимова, Ландшафтен архитект

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com