BgDaHan.com

Видове кухненски плотове

Масата е неразделна част от всяка кухня. Има няколко основни характеристики, които трябва да притежават всички видове плотове. Това е трайност, способност да издържа на механични влияния и външен дизайн.

Кухненска плотове - плоска работна повърхност за обзавеждане шкаф, с дебелина от 3 до 4 cm, в зависимост от трупа на шкаф, формата и дължината на плота на масата може да варира. - кръгла, ъглова, многоъгълна или правоъгълна. Ширината му трябва да е малко по-голяма от дълбочината на кухненския шкаф.

Масата на масата

Модерна кухня могат да бъдат изработени от различни строителни материали ламинирано ПДЧ или шперплат, масивна дървесина, от неръждаема стомана, естествена, акрилни или агломерирани каменни. И те се различават не само в цената, но и в характеристиките на изпълнението. Нека разгледаме по-подробно всеки тип материал за маса.

Работни плотове са ламинирано ПДЧ плоскости, които с помощта на специална технология се покрива от всички страни с четири слой ламинат. Това той прави устойчиви повърхностни плотове на външни влияния и предпазва от термични и механични въздействия, то не може да бъде повлияно дори агресивни почистващи препарати.

Плотове от ламинирана ПДЧ

Широката палитра от декоративен слой позволява да вземете някакви цветова схема плотове, тъй като съвременните технологии може да имитира повърхността на каменните, дънки или дори снимка на известен художник. Също така предимствата на ламинираните повърхности са лекотата, наличността и лесната инсталация.

Плотове от дървена кутия - традиционни екологични плочи за маса, които ще бъдат вписани във всеки кухненски дизайн. Основният им недостатък е нарушаването на целостта на дървения масив, когато водата влезе. Ето защо е необходимо да се положат усилия за прецизна инсталация и да се защитят местата за врязване на мивката или техниката с уплътнител. За защита на повърхността се отваря със специално масло с дълбоко проникване. Въпреки това, те изискват внимателна експлоатация и тяхната цена, по правило, зависи от дървесните видове.Маси от масивно дърво

Стоманени кухненски плотове са по-добри от предишните типове и се отличават със своята здравина, устойчивост на влага и хигиена. Като защитна повърхност използвайте неръждаема стомана с дебелина до 1 мм, която е фиксирана с течни нокти. Те могат да бъдат матирани, огледални, а също и със стоманен декоративен модел. Най-практичната повърхност е матова. Появилите се драскотини и маркировки по време на работа могат лесно да бъдат почистени и отстранени.

Стоманени кухненски плотове

Естествени каменни плотове - трайна повърхност за кухненско обзавеждане, което да не поглъща миризми и почистващи препарати, засегнати от гъбички и бактерии. След измиване няма петна и петна, лесно се почиства с разтвор на просо. Широката гама от външен вид ще позволи да изберете този материал за всяка цветна палитра на кухнята. Изхождайки от трудолюбивата работа, при подготовката на каменни плотове (обработка, полиране, полиране) цената му ще бъде по-висока.

Маси от маси от естествен камък

Във връзка с развитието на съвременната технология, при производството на маси за маса използвам всички нови материали с различни характеристики. Просто трябва да имате предвид дизайна на кухнята, оперативните функции и възможностите ви за закупуване.

Егор Кирянов

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com