BgDaHan.com

Ябълково дърво. Селекция и засаждане на ябълкови дървета

Ябълковото дърво е най-широко разпространената плодова култура, която има широк спектър от растеж. Това е изключително продуктивна култура, даваща добри качествени годишни добиви с добри добиви.

В зависимост от сорта, периодът на плодовете на ябълковото дърво е от 3 до 15 години и може да продължи до 100 години. Култивирането на ябълковите дървета се извършва най-добре на черноземи, лесно заливни и пясъчни глинести почви. Пясъчните почви с доста близка поява на подземни води за ябълкови дървета са неподходящи. Размерът и силата на разсада се определят от запаса, т.е. от долната част на растението, върху която е засаден друг сорт чрез бъбрек или резници.Apple, поне повечето от неговите разновидности, samosterilna, следователно, е необходимо прашец за наторяване с други случаи на ябълкови дървета. Най-доброто време за засаждане на ябълкови дървета - началото на есента (в началото на октомври), или пролетта (веднага след като почвата). Преди засаждане на разсад, изкопани от земята, като изгнила тор. Отворите за засаждане трябва да се приготвят една седмица преди засаждането. При засаждане в една дупка се препоръчва да се направи 3-4 кофи с компост или компост, около килограм фосфорни торове и поташ 150 грама (можете да заместите един килограм дървесна пепел).

Ябълковото дърво се поставя в дупката с изпъна гърба, врата трябва да се остави над нивото на почвата на 4-5 см. Изсипете слой от земята на около 10 см, тя трябва да стъпче всичко внимателно и след това напълнете до края на земята. Една ябълка дърво, посадено полива с 01:59 вода и кофи извършват подрязване на леторастите до половината или една трета от тяхната дължина, градина терена на раздел обработка. След това ябълковото дърво се избелва с градинска вар или с разтвор на хидратирана вар.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com