BgDaHan.com

Планирайте или не!

преди засадете парцел земя или градина колкото е възможно повече култури, трябва да направите план за засаждане, ръководен от здравия разум и следните полезни правила.

• Необходимо е да се вземат под внимание времето и почвените условия в крайградската зона. Помощ при избора на растения може да посочи зонирани сортове и култури за вашата област.

• Плодовите дървета са много фотофилни, което означава, че те изискват много място. Мястото за тяхното засаждане е по-добре да избирате от слънчевата страна. Градината с гъсти насаждения няма да даде добра реколта. Понякога трябва да ги изоставите в полза на компактните храсти.

• Културите са удобно групирани по видове, за да се улесни тяхната грижа. Например, всички сортове ябълкови дървета, засадени на едно място, всички сортове цариградско грозде - в друг и така нататък, други култури.

• Ще бъде полезно да се вземат разновидности от една култура с различни периоди на зреене, за да се прибират равномерно и за дълго време да се насладите на пресни плодове.• Смесването на засаждане на храсти, зеленчуци и дървета е нежелателно и ако пространството не е достатъчно и не си заслужава. Какво ще стане, ако градината трябва да бъде напръскана с разтвор срещу вредители, а след това зрънце или краставица узрява? Отровата ще падне върху плода.

• По-добре е винаги да правите копия в две копия на документите за лятна резиденция или за други недвижими имоти. Ако това не е възможно, можете да направите копия на документите в копиращия център http://copy.spb.ru/.

Предлагам да начертаете ясен графичен план за вас върху лист хартия и на него вече да разпространявате насажденията, вписвайки видовете бъдещи растения и техните сортове.

Андрей Tkachuk, Курск

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com