BgDaHan.com

Затопляне на основните видове бани

Климатичният комфорт в стаята и защитата на конструктивните елементи на банята от външния разрушителен ефект ще осигурят качествено изпълнено затопляне на стените. Стената като структурен елемент на конструкцията играе важна роля в следващата операция. Той изпълнява не само функции на лагерите, но и защитава - предпазва стаята от температурни промени и валежи.

При избора на нагревател е необходимо да се вземе предвид строителният материал, от който е изградена банята. Обграждащите му структури могат да бъдат дървени (трупи, греди), тухли или скелет.

Най-традиционният и обичаен вариант за днес е изграждането на баня от дървен материал или лъч. Благодарение на естествените материали този вид баня перфектно изпълнява функциите си и създава приятна атмосфера. В допълнение към атрактивния външен вид дървените вани имат добри топлоизолационни свойства. Също така, когато температурата в стаята се покачи, се освобождава приятен ефирен аромат. За да се подобрят характеристиките на запазването на топлината, е необходимо да се затоплят шевовете на основната кутия на дървената вана. За да направите това, използвайте тънка изолация от филц, която се състои от сноп и лен.

В баня от дървени трупи, измиващата и парната стая допълнително се подлагат на интериор. Стаята под мивката е покрита с гипсокартон за мокри помещения и е защитена отгоре с керамични плочки. В стените на сауна изолирани с минерална вата, тя крие под хидроизолационен материал слой (фолио с дебелина филм) и зашитото дървена облицовка.

Банята от дървесината не изисква допълнителна изолация поради достатъчната дебелина на строителните материали и най-вече конструктивната им характеристика. Благодарение на плътните шлицови връзки на дървения материал е възможно да се постигне максимална топлоизолация и да се предотврати навлизането на влага в интериора. Основната и основна задача остава топлоизолацията на междусистемните фуги, за които се използва споменатата по-горе изолация от влакна.По-малко популярни са тухлените бани, които, за разлика от дървените, поддържат топлината по-лоша. Такива бани изискват не само външна топлоизолация, а вътрешна. Като външна защита може да се използва пяна, която на свой ред увеличава опасността от пожар на обекта. От положителните аспекти на този вид бани могат да се разграничат дълъг живот и огнеустойчивост. За да се постигне максимална консервация на топлината, е възможно при разполагането на въздушна междина не по-малко от 5 cm в самата стена. За да се подобри качеството на изолацията, е необходимо пространството между вътрешните и външните редици тухли да се запълни със специална запълваща функция.

затопляйки стените на банята

Широко разпространено използване на бани с телени рамки, които се характеризират с лекота на монтаж и мобилност. Те могат да бъдат построени по всяко време на годината. В сърцето на този дизайн е триизмерна рамка, между структурните елементи на които инсталират плочки нагреватели. Предимствата на този вид са, че не е необходимо да бъде снабден с мощна основа и да не се свива.

Затоплянето на стени е един от най-основните етапи на изграждането на баня. И ако направите всичко правилно, можете да избегнете значителни топлинни загуби по време на работа и образуване на кондензат в ставите в сградните структури.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com