BgDaHan.com

Технология на отглеждане на краставици в оранжерия

Технология на отглеждане на краставици в оранжерия

Оранжевите краставици като правило са много по-лоши в своите вкусови качества, отколкото краставиците, които се отглеждат в градината под открито небе. Днес разнообразието от сортове улеснява отглеждането на краставици. Нежните сортове не изискват много усилия да ги развият.

Технологията на отглеждане на краставици в оранжерия е малко по-различна от тази, когато се отглежда на открито, но ако всичко е направено правилно, е възможно да се отглеждат съвсем прилични продукти. За да получите добра реколта, трябва да знаете, че тази култура е много привързана към пространството, така че краставиците, дори и в парниковите условия, трябва да растат на известно разстояние един от друг. Краставиците, както всички живи същества, като внимателна грижа и внимание.

Семената се засяват около март, като за целта се приготвят саксии с плодородна почва, във всяка от които се поставя едно семе. Потът трябва да е с диаметър най-малко 8 см. Кълняемостта на краставиците се извършва най-добре при температура 20-25 градуса.Технологията на отглеждане на краставици в оранжерия включва няколко етапа: засаждане, грижи, събиране на реколтата.

След размножаването на разсад се прехвърлят в саксии с по-голям диаметър (около 12 см). Краставиците са много чувствителни към черупките, поради което заслужава да се запази температурният спад в началото на пролетта, често създавайки отделения за това. След като краставиците започват да растат активно, те трябва да се напояват изобилно, като се избягва прекомерното омокряне на почвата. Не боли да правим най-високо превръзка с краставици със специален тор.

Основният изстрел е свързан с опората, в долната част, на височина от около половин метър е необходимо да се ударят страничните издънки. В оранжерии краставиците растат много бързо, затова през май можете да получите първите реколти и плодове до октомври. Краставиците трябва да бъдат нарязани с шкурка, за да не се повредят стъблата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com