BgDaHan.com

Как да направите картофена кълняемост

Как да направите картофена кълняемост

Картофите наистина са кралицата на нашите зеленчукови градини. Добрият добив осигурява задоволително зимуване както за хората, така и за домашните животни. Това е вкусен хранителен зеленчук, който расте в почти всяка почва в доста тежки условия. Ясно е, че студените или прекалено високи температури, липсата на влага, вредителите ще повлияят на размера на събраните картофи. Тези, които искат да имат постоянно висока добива, трябва да оплодят почвата, водата, ако е необходимо, да се борят срещу бръмбар Колорадо и други врагове на тази популярна култура.

Кълняването е един от етапите на подготовка за засаждане на картофи. Това ускорява появата на разсад и прави възможно преди това да се премахнат прекалено тънките, неподходящи кълнове. Преди тази процедура ще бъде полезно да се третират клубените с борна киселина, манган-калиев сулфат и други разтвори на полезни микроелементи.

Отглеждането на картофи се извършва на два етапа:

  • Първата е топла и тъмна. Поставете семенни клубени при такива условия, при които се появяват кълнове.
  • Втората е лека и хладна. Това ще държи стремите къси, силни и зелени.


За кълняемост можете да използвате кутии (с или без дървени стърготини), както и пластмасови торби, в които преди това са били направени множество малки слотове за достъп до въздуха. Пакетите трябва да бъдат прозрачни. Продължителността на покълване може да варира в зависимост от температурата на въздуха и сорта картофи. Късно покълват по-дълго от ранните.

Деконтаминирайте завършения материал за засаждане с помощта на отвара от танците.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com