BgDaHan.com

Определете качеството на залепените греди

Определете качеството на залепените греди

Кой от нас не мисли за къщата си някъде в страната? Вероятно много. Някакъв вид семейно гнездо в живописно и уютно място. И, разбира се, това жилище със сигурност трябва да бъде направено от дърво. В строителството се използват както кръгли трупи, така и различни видове дървесина, както и други материали, получени от дървесни стволове. Нека разгледаме по-подробно такива материали като залепени лъчи.

Гредата се получава от кръгли трупи, в секцията има формата на правоъгълник. За да направите залепена греда, дървото се подлага на различни манипулации. Дървото се разрязва на отделни дъски, от своя страна е необходимо да изсъхне и да изберете желаната форма, за да отделите дефектните плоскости. Дъските са залепени заедно с екологично лепило, което не носи никаква опасност за лицето и се поставя под пресата. Това не са всички действия, тъй като това е доста дълъг процес, защото кубът на бара на куб преминава през различни видове лечение. Ние разгледахме продукцията накратко, за да имаме обща представа за нея. Времето отнема около тридесет дни.

По време на готовността на този материал, той е импрегниран с определен състав, който ще осигури защита срещу гъбички, плесени, бъгове, синьо и от влияние върху околната среда. Отделно, краищата се третират със състав на крекинг, който се получава под въздействието на слънцето.къща от ламиниран фурнир дървен материал

На строителната площадка се доставя специален филм, който предпазва от въздействия на околната среда, както и от прах и влага. Качеството на залепения лъч може да се определи, като се оцени визуално: тя трябва да бъде чиста, красива, без падащи възли, без напукване. Важно е да обърнете внимание на крайните неща. На тях можете да видите колко дъски са залепени заедно и от кои дъски. Основното е, че няма възли и не се използват сърцевидни дъски, изрязани от централната част на дървения материал. Сърцевидната дъска е по-податлива на крекинг, по-малко плътна от страничната. Качеството се влияе от мястото на производство, оборудването, дървото и лепилото. Има производители, които за сметка на качеството и в полза на спестяването, използват евтино, нискокачествено лепило. Благодарение на това, цената на залепените греди ще бъде по-ниска, но качеството ще бъде лошо. Използването на такова лепило ще доведе до неправилно залепване на плоскости и също така ще бъде токсично и ще се отрази отрицателно на физическото състояние на хората, които ще живеят в къща, построена от такъв материал.

За кратко се запознахме с производството на залепени греди и също така разгледахме съвети за определяне на качеството му по визуални характеристики. Тази информация ще бъде полезна за тези, които ще строят от този вид дървесина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com