BgDaHan.com

Как да направите вентилация в селска къща

 Осигуряваме вентилация в селска къща

По правило съвременните къщи са изработени от материали като тухли и пенобетон. В този случай, не забравяйте, че всички те често са оборудвани с метални пластмасови прозоречни конструкции, така че създаването на ефективна вентилационна система става спешна необходимост.

Създайте отделен проект

За селска къща ще е необходимо първо да се създаде индивидуален дизайн на вентилационната система, която на свой ред да се основава на предварително направени изчисления на въздушния обмен. Само след това можете да продължите с въпроса за избора и инсталирането на системните елементи. На този етап е необходимо да се определи диаметърът на тръбната секция. В момента най-често се използват въздуховоди с кръгла и правоъгълна форма. Много от компаниите могат да извършват инсталационния проект, както и да доставят необходимото оборудване. Трябва да намерите подходяща фирма в града, където живеете, например, вентилацията на Ryazan може да бъде поръчана от компанията "Divanta".

За по-ефективно съхраняване на топлината, генерирана в процеса на обмен на въздух, се препоръчва използването на топлинни рекуператори. Те ви позволяват да затоплите студения въздух или да охладите горещия въздух.

Обработка на въздуха

Как изглежда в този случай? Отвън въздухът влиза в въздушния клапан. Неговата филтрация се извършва в специална секция. Ако е необходимо, могат да се монтират няколко допълнителни секции за почистване на въздуха от прах и малки частици. Външният въздух също може да се охлади. Охлаждането на свой ред може да бъде или вода, или фреон. Доста често използвайте секцията за овлажняване във вентилационните системи на селската къща. В този случай овлажняването е от няколко типа:1. Овлажняването е ултразвуково.

2. Овлажняване на пара.

3. Повърхностно овлажняване.

Каналната система е задължителен елемент на общата вентилационна система. Каналите служат за разпределяне на въздуха в помещенията на селска къща.

Всички по-горе се контролират автоматично. Той също така реагира на температурата на въздуха, както и на другите параметри. Този тип вентилация ви позволява да организирате ефективен въздушен обмен в най-кратки срокове. В това, може би, основното му предимство. В допълнение, целият процес на обмен на въздух се контролира от автоматизация, което от своя страна облекчава наемателите на много проблеми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com