BgDaHan.com

Ягода чай, да се отървете от настинки!

Ягода чай, да се отървете от настинки!

Имаме голямо село градина, и всяко лято ни харесва с чудесна реколта от ягоди. Така че миналото лято можете да ядете и да се насладите на много от тази вкусна, и най-важното, полезно плодове. Майка ми и аз много обичаме да събираме ягоди, въпреки че това е доста трудна и трудна работа.

Полза от ягоди трудно е да се надцени, защото е истински склад за витамини. За да се гарантира ежедневното изискване на човешкото тяло във витамин С, достатъчно е да се яде една чаша ягода. Хората, страдащи от анемия и анемия, е особено полезно, тъй като повишава нивото на хемоглобина в кръвта. Плодовете имат противовъзпалителни и лечебни свойства на раните. Ползата от ягоди също е, че спомага за облекчаване на симптомите на подагра и помага при лечението на атеросклероза.

Наличието на ябълчена, лимонена, салицилова киселина прави възможно да го прилага и в козметиката (помага да се отървете от лунички и възрастови петна, побелява кожата). За това малко количество плодове, необходими за мелене на каша състояние и прилага тази смес върху почистено лице за 5-10 мин., След което изплакнете с топла вода (понякога се смесват пулпа или сок с ягоди кисело мляко, се оказва забележителен избелване и подхранваща маска).Разбира се, по-добре е да ядете ягоди в прясна форма. И да се направи заготовки за зимата и спаси витамини, майка ми и аз просто разтрихме пресни плодове със захар и замръзнахме. Можете да изсъхне плодовете и листата на диви ягоди, които, между другото, също е много полезна, както и студените зимни вечери варя от тях вкусна и здравословна ягодов чай. За това смесим 2 ч.л. сушени листа от ягоди с 1 ч.л. зелен чай, варете, настоявайте 30-40 минути. и пийте. Този чай укрепва имунитета.

Джулия Купина

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com