BgDaHan.com

Маслините - как да изберем добри?

маслини и маслиниМаслините са екзотично субтропично дърво до 12 височини! м, с дебелина няколко метра.

Да живеете такова дърво от маслини може да бъде повече от 1000 години.

От всяко дърво можете да съберете до 100 килограма маслини. Черните плодове се наричат ​​маслини, а зелените плодове се наричат ​​маслини. Много хора смятат, че това са различни оценки, но това не е така. Маслините и маслините растат на едно дърво, те просто се събират на различни етапи на зреене.

Най-богатите страни са маслините - Испания, Италия, Гърция.

маслини и маслиниЗа да съберат голяма реколта от маслини, хората прибягват до помощта на машини, които повреждат плодовете от дървото и след това се събират от грижливите ръце на мъж. Разбира се - това е правилният метод, но в някои страни те прибягват до жестоко отношение към маслиновото дърво - те са нарязани!

Стойността на маслинитеНай-ценното в маслините, разбира се, е маслото, което съдържа полезни киселини - стеаринова, линоленова, както и витамини С и В.

Използвайки маслини, ще подобрите състоянието на стомаха и черния дроб, кожата ще стане еластична и фините бръчки ще започнат да изчезват.

Начини за запазване на маслините

Плодовете заспиват в машината, която ги подрежда според размера и цвета, костите се изваждат от другата (макар и с маслинени кости по-сочни). Преди консервирането, плодовете се накисват във вода за една седмица, променят се водата, след това се съхраняват в 8% разтвор на сол, след това се опаковат в консервни кутии, добавят се оцет и се консервират.

Как да купя истински добри маслини в магазина

Купуване на маслини или маслини в магазина, обърнете внимание на размера на плодовете. Колкото по-малко е числото, толкова по-добре. Например, на банката е написано 150/190, това означава, че един килограм се състои от 150-190 плодове. Ако фигурата е по-голяма, плодовете са малки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com