BgDaHan.com

Полезни свойства на дюля

Полезни свойства на дюля

Какви са тези ябълки, които сте толкова интересни? Попитах баба ми, когато бях дете. Това е дюля, - отговори тя, - много полезна ябълка. Нека да опитам! Не, моята внучка, ще ви хареса напразно, сурово, особено след като все още не е съвсем узряло. Но конфитюрът от дюля е истински вкус.

Аз, разбира се, опитах дюлята, за да се уверя - наистина ли е вкус. Аз все още не ям сурово досега, но бих подушил 24 часа на ден, такъв ароматен плод. Но само наскоро реших да попитам какви полезни свойства на дюля го правят популярен в цял свят. В крайна сметка, тази култура се отглежда на всички континенти, с изключение на Арктика.

Така че, дюля е полезна за възрастни хора (а не само) за множествена склероза. Той е добър диуретик и стягащ. С различни заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, панкреатит, хипертония и анемия, ухото заболявания се препоръчва да ядат тези крушовидни пухкави плодове. Тялото им има противовъзпалителен ефект.Aivu се консумира с бронхит и бронхиална астма, туберкулоза и чернодробни заболявания. Метеоризъм и колит - също в "рекордния" списък на този прекрасен плод. Помага при главоболие, има благоприятен ефект върху психическото състояние на човека, подобрява апетита и миризма от устата, улеснява махмурлука. Провитамин А, В витамини, калий, натрий, пектини ... Какво не присъства в ароматните дюля!

Семена от плодове се използват в козметиката, както и за лосиони за очни заболявания, изгаряния, кожни дразнения. И въпреки че това все още не е пълен списък на нейните услуги, слънчев дюля вече спечели дълбоко уважение. Сега трябва да изчакате есента и да посетите бабата си :)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com