BgDaHan.com

Изберете тапет за вашия апартамент

Какво да търсите при избора на тапет (съвет на домашния майстор)

Как да изберем тапет? Най-добре е да направите това предварително, това е - у дома трябва да решите как да изглежда стената ви: рисуване, панорама или нещо друго. И едва след това можете да отидете в магазина и да направите избор. Така!

Основните видове тапети това: 1) хартия - 2) нетъкан текстил - 3) текстил.

Най-евтиният, съжалявам - бюджет - версия на тапет - хартия еднослоен. Въпреки лекотата си, този тип тапети е екологичен материал и следователно не е заплаха за здравето. Да и поставяне на такъв тапет е много бърз и лесен: един слой от хартия перфектно обръща лепилото, а след това, след като лепене и изсушаване, хартията се изправи и се протегна, елиминирайки възможните нередности и "балони". Въпреки това, има едно важно изискване за стени, които ще бъдат залепени тапети: стените трябва да бъде дори! В противен случай всички неравности ще бъдат подчертани от тапета. Единственият недостатък на тези тапети е нестабилността: те ще трябва да се променят на всеки 3-5 години.

Винил тапети за стени gammadecor идват на хартия и нетъкан основа. Те са много по-силни от хартия и имат много предимства: 1) не избледняват на слънце-2) те са много prochnye- 3) могат да бъдат почиствани и дори измиване на четката. Също така, винилови тапети имат невероятно широка гама от рисунки: тук всеки ще намери "най-много"!

Особено внимание трябва да се обърне на самия флизелин: това е химически модифициран материал, който се използва за шивашки услуги. Така че бъдете спокойни: той е и екологичен.Вземете под внимание тип тапети база - хартия или нетъкан текстил - много важно за залепването на стените. Например, ако поставите хартия тапет, тогава в този случай трябва да прекарате много лепило: както на тапет, така и на стената. И в случай на нетъкан тапет, лепило трябва да се прилага само на стената: тази опция е по-икономична.

Изберете тапет за вашия апартамент

Друг въпрос: как да се определи основата на тапетите в магазина? Не вярвайте, но това е много просто: на допир! Flizelinovye тапет на допир по-пластмасови и леко се предават на разтягане (само доста леко). Е, вие ще определите хартията: това е хартия!

Един от най-издръжливите и устойчиви на износване видове тапети са стените от стъкло. Тези тапети имат редица високи качества, които не са присъщи на други типове тапети. Първо, стъклените купчини не са разкъсани, и второ, те не се износват и най-важното: те не горят! Можете да използвате тези тапети във всяка стая: няма противопоказания за приложението!

Природен тапет - Те са и текстилни, изработени от естествени материали без никаква химия. Благодарение на специалната производствена технология, моделът на текстила създава и подчертава ефекта на тъканта. Често текстилните тапети приличат на бамбук, папирус, кварц, камъни и дори хербарий! Особено забележително е използването на комбинации от текстилни тапети: можете да създадете уникални авторски чертежи. Единственият нюанс на текстилните тапети е цената. Да, цената тук напълно съответства на качеството и модела: колкото по-стръмен е моделът, толкова по-стръмна е цената. Но въз основа на трайност и красота, цената напълно се оправдава.

Резултатът. Най-евтиният - хартия тапет. Тапет Flizeline - "златната" среда. И текстил - най-скъпите. Можете да комбинирате типовете тапети един с друг, като създавате решения за авторство в дизайна на стените. Като цяло, да ви избера: току-що показахме, че има нещо. Успех!

Изберете тапет (видео)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com