BgDaHan.com

Какви видове канализация могат да се използват за селски дом?

Днес в района на местността е възможно да се инсталират различни видове канализационна система. Нека разгледаме основните.

1. Аерационна станция. Такава инсталация се основава на биологично третиране и се счита за една от най-ефективните. Оборудването за аериране работи на принципа на окисляване на компонента на отпадъчните води.

Това се постига чрез вкарване на кислород във водата. В този случай се създава среда, в която се умножават микроорганизмите, които разрушават сложни органични вещества. Такива помпени станции cns от компанията "Plast Product" осигуряват високо ниво на почистване и отсъствие на неприятни миризми. Използването им гарантира пълна безопасност на околната среда.

Монтирането на аериращи станции не отнема много време. Обикновено инсталацията се извършва в рамките на 1-3 дни. За монтажа се изисква да се изкопае изкоп, след това да се монтира тялото на станцията и да се поръси с пясък или пръст, без да се изисква допълнително бетониране. След това се инсталират комуникациите и цялото необходимо оборудване.

2. Сепара. Това е най-простият начин на канализация. Но има много недостатъци, като неприятна миризма, редовно изпразване със специално оборудване, заплаха от замърсяване на почвата и водоносни пластове. Забранено е използването на сепаратори, ако обемът на отпадъчните води надвишава 1 кубичен метър на ден.

Ако количеството отпадъчни води не надвишава този индекс, те се пречистват от бактериите, живеещи в почвата. Такова естествено пречистване е невъзможно, ако обемът на отпадъчните води е твърде висок, бактериите просто не могат да разградят толкова много вредни вещества.Ако ямката няма дъно, тя не може да се използва, при условие че кладенец с питейна вода е на разстояние равен на 30 метра. Всички вредни вещества от канализацията със сигурност ще отидат там.

При вземането на решение за изграждането на язовир се препоръчва основата на ямата да се запълва първо с развалини и след това с пясък. По този начин ще се получи еднокамерен септичен резервоар, който ще подобри качеството на пречистването на отпадъчните води.

3. Капацитет на съхранение. На сайта можете да инсталирате специален резервоар, който ще получи отпадни води. Обикновено танкът за тези цели се използва от пластмаса или фибростъкло. При натрупването на определено количество отпадъци те трябва да бъдат изпомпвани от канализационна инсталация.

Основното им предимство пред септичните ями е безопасността на околната среда. При инсталиране на резервоар за съхранение е необходимо да се определи с неговия обем, което ще зависи от количеството на отпадъчните води. Във всеки случай колата ще трябва да бъде извикана поне два пъти месечно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com