BgDaHan.com

Как да се изгради къща от дърво

Изграждане на дървена къща

Къщи, построени от дърво са екологосъобразни, топло и комфортно. В допълнение, дървена къща е знак за отличния вкус и стил на собственика. От икономическа гледна точка такива къщи са много икономични не само по време на строителната фаза, но и като вече жилищна сграда. Това се дължи на факта, че дървото може да поддържа топлина за много дълго време, което означава, че можете да спестите пари за отопление на тази къща.

Избор на материал

Един от най-популярните дървен материал се счита за греди от лиственица, които могат да бъдат закупени тук правилния размер за вас и за различни носещи конструкции. Тя се е утвърдила като най-трайният и издръжлив материал. Това дърво е много устойчиво на температурни промени. В допълнение, смолата, съдържаща се в такова дърво, изплаши всички вредни бъгове, които развалят дървото. Ако говорим за цената, то не е твърде високо, поради популярността на този клас дървесина.

Подготовка за строителство

На първо място, трябва да решите коя страна на лъча ще влезе в къщата. Ако на едно от равнините на лъча има изпъкналост, то трябва да се постави така, че изпъкналостта да е на върха. Ако гърбиците се намират в две равнини, то трябва да бъдат ориентирани нагоре, а другият трябва да са в сградата.

Страницата на лъча, която ще бъде подредена навътре, трябва да бъде поставена настрана. За да се изгради къщата е лесно, на лъча е желателно да се направи маркировка.

Изграждане на къща от дърво

фундаментДървените къщи са доста леки, така че основата може да бъде построена от тухли или бетон.

Кофражът е построен по такъв начин, че първият ред дървен материал да е на не по-малко от 0,5 метра от земята. Преди да поставите първия ред, няколко слоя рубероид трябва да се разстилат върху основата.

строителство

Преди да започнете снасянето, препоръчваме да се обработва листната лента с антисептично импрегниране. Като покритие за първия ред можете да използвате "работа".

За уплътнителя най-често се използва пластир или филц, по-съвременни материали, тъкани от юта. Уплътнителят се поставя върху горната равнина на гредата във всеки ред.

Тези, които са уверени в способностите си, могат лесно да започнат да изграждат своята уютна дървена къща.

Изграждане на къща от дърво видео

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com