BgDaHan.com

Ябълки antonovka - ябълково дърво

Ябълки АнтоновскаРазглежданият сорт се въвежда от домашни градинари, авторът не е дефиниран. Разнообразието от ябълки Antonovka се среща в много региони на Руската федерация, в северната част на Украйна, в Беларус. Сега тези ябълки съставляват значителна част от плодовете, които нашите градинари растат, въпреки многото нови зимни сортове, които запълват по-големите площи.

Характеристики на ябълково дърво Antonovka

Дървото е голямо с овална корона, която в течение на времето придобива сферична форма. Основните клонове растат под остър ъгъл спрямо багажника, но след няколко години те леко се разширяват, образувайки млади филизи и клони от втора порядък. По-голямата част от културата се намира на леторасти на възраст 3-4 години, въпреки че появата на плодове на двегодишно дърво.

Стрелките от стандартния кафяв цвят, колянови, имат страни, което е особено очевидно при гледане на напречното сечение. Широколистната ламината е продълговато, набръчкана, лежаща на къс дръжък. Съцветия голям бял с розов оттенък. Всяко цвете се състои от продълговати венчелистчета, които са здраво свързани. Сортът не е подходящ за самоопрашване, така че за добра реколта имате нужда от квартал с Pepin Shafran, Anis или Variety Autumn Striped. Първата реколта от плодове се получава след 8 години от момента на ваксинирането.Плодовете на ябълките Антоновска са със среден размер, имат еднаква плоска форма, някои ябълки са конични. Повърхността на плода е гладка, зеленикаво-жълта, без покривка. След пълно узряване ябълката придобива жълт цвят. Педикюри къси и дебели, което ви позволява да устоите на плодовете на дървото без преждевременно изсичане. Когато са правилно поставени, ябълките могат да бъдат транспортирани на значително разстояние. Apple тип Antonovka има висок добив на търговска продукция от общата реколта (около 90%), с 15% от премията клас, 40% от първия клас.

Плътта е леко жълтеникава, има специален вкус и аромат. Зрелите плодове произвеждат прекрасен аромат, благодарение на който сортът е изключително популярен. Дрозвата съдържа естествена захар, различни киселини и танини. Продължителността на съхранение на ябълки Antonovka е три месеца от времето на прибиране на реколтата. Плодовете могат да се използват за ядене в прясна форма или да се приготвят от тях компоти, сокове, пастили и конфитюри.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com