BgDaHan.com

Филизи от касис

Филизи от касис

Филизи от касис - начин на репродукция на френско грозде с помощта на резници. Като резници, едногодишни леторасти или зрели годишни растения с апикални пъпки могат да бъдат взети.

Филизи от касис трябва да се приготвят в началото на пролетта, когато се снеме сняг, когато подутите пъпки. Изрезките трябва да се избират от по-зрялата част от снимките. По-добре е да използвате средата на стрелбата, тъй като върхът и долната част се влошават. Дължината трябва да бъде до 18 сантиметра. Горният разрез е направен наклонен, трябва да бъде в сантиметър над горния бъбрек. Долният рязане също трябва да е наклонен и да бъде непосредствено под бъбреците.

Нарежете ножиците по-добре с нож, след това разрезът ще бъде гладък. Готовите резници се съхраняват на хладно място, периодично трябва да се навлажняват.Когато почвата е освободена от сняг и размразява до дълбочина 20 сантиметра, е възможно да започне засаждане. Филизи, засадени наклонено под ъгъл 45 градуса, над земята можете да оставите 2 пъпки. Разстоянието между издънките трябва да бъде 15 сантиметра, а пътеките да са с 30 сантиметра. Препоръчва се да се постави номер от север на юг. В този случай корените бързо се оформят и пъпките се разгръщат. Развитието на корените изостава от отварянето на бъбреците, така че този съвет ще спомогне за подобряване на оцеляването. През есента се размножават едногодишни разсадници с няколко издънки. Те вече могат да бъдат трансплантирани на основното място.

Филизи от касис не е трудно, на всички етапи, вие в близко бъдеще ще получите отлична реколта от полезни и вкусни плодове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com