BgDaHan.com

Съхранение на ябълки в пясъка

ние съхраняваме ябълки в пясъкаПлодове, особено през зимата, е хубаво да се яде, а дори и да се отглеждате сами. По това време те са особено скъпи, но само трябва да можете да ги съхранявате правилно за дълго време. За консервиране на ябълки и круши хората използват много трикове. Ябълките са с по-дълъг срок на съхранение, за които той е най-подходящ есенни и зимни сортове, като розмарин, Reinette Semirenko, Bobko, Кандил Синап, Reinette Champagne, Парма злато, както и разнообразието от национални селекция.

Ябълките обикновено се съхраняват в кутии в 4 - 5 слоя. За съхранение е най-добре да изберете ябълки със средни размери, тъй като малките бързо повяхват, а големите узряват много по-бързо и съответно започват да се влошават по-бързо. За съхранение подходящо здраво, не повредено, не счупено, с резници (опашки) плодове. За дълго зреене, всяка ябълка е обвита в мека хартия. И ябълките за текущото зреене се съхраняват добре в каси с чипове. Трябва само да се вземат чипове от твърда дървесина, в никакъв случай от иглолистни дървета.

Научих от собствения си опит, че един от най-добрите начини е съхранение на ябълки в пясъка. Как да направите това?

За това са необходими кутии, чието дъно е облицовано с хартия и сух, нагрят (за дезинфекциране) пясък. Пясъкът се излива на дъното с тънък слой, след което се полага слой от ябълки, след което отново се излива пясък и т.н. до върха. Пясъкът ще пречи на достъпа до въздуха и в същото време ще изпари повърхността на плода и също ще абсорбира влагата от въздуха, като не позволява да се осъществи.

Ябълките се държат най-добре в хладни изби и изби, които периодично се проветряват. И в апартаментите можете да съхранявате ябълки в остъклени лоджии. Оптималната температура за съхранение на ябълките е +1 +3 градуса. С, при относителна влажност 80-90%.

Ябълките в охладителни тъмни помещения могат да бъдат съхранявани, разпръснати на рафтове, е желателно да се увива всеки в хартия, систематично да се проверява качеството им и да се отстраняват болните.

За съхранение също така подходящи пластмасови торбички, които се поставят на 2-3 килограма ябълки, плътно залепени и подредени на стелажи или кутии. В такива условия е възможно да се съхранява сортове Mekintosh, Есен раирани, Zhigulevskoe, Пипин шафран, Орлик Welsy.

Не съхранявайте ябълки в полиетиленовите торбички на Антоновска нови сортове, Антоновски обикновени, ананас Боронка, сортове Победител.

За удължаване на съхранението на ябълки е възможно чрез фитонциди от хрян. За да направите това, вземете 25 кг ябълки - 1 кг.Уравнение за градинаря.

Как да разберете колко ще и ще може съхранявана ябълка?

Това е много просто. Съществува определен модел за есенни и зимни сортове, които могат да бъдат проверени с помощта на уравнението.

За да направите това, трябва да изрежете една ябълка и да броим броя на семената, запишете или запомнете от коя ябълка този плод.

Освен това, използвайки уравнението, научаваме времето за зреене:

X = 23 х Y = 25,

където X е броят на дните, през които ще се съхраняват ябълките;

Y е средният брой семена в една ябълка.

Например, в една ябълка има 4 семена. Следователно X = 23 x 4 - 25 = 67, тогава тези ябълки ще се съхраняват за 67 дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com