BgDaHan.com

Как да приготвите компот от сушене

През зимата почти всеки се опитва да приготвя компоти, за да насити тялото с витамини, които така липсват в студения сезон.

Особено популярни са компоти от сушене - витаминно съхранение и по-точно - витаминна бомба! Как да се приготви компот от сушене? Каква рецепта трябва да използвам? Плодът е добре измит под течаща вода. Времето за готвене зависи от това какъв вид сушене имате. Например, ако имате малки круши - цели, тогава кипенето се увеличава с петнадесет минути, точно по същия начин, ако има големи ябълки на разположение. Ако всичко е нарязано на тънки резени, времето за кипене на компот е само петнадесет минути на малък огън, но това не е цялата тайна на готвенето. След като хвърлихте плодовата вряла вода, изчакайте края на краищата, извадете се от огъня и покрийте с капак - нека да варяме за минимум 6 часа. Това е удобно да го готвя през нощта, а на сутринта получават част от витамини.

Снимката на готвача

Трябва ли да добавя захар? Ако семейството има хора, които са склонни към диабет, тогава можете да правите без захар, а ако не, добавете вкус.

Как да направят вкуса на компот от първоначалното сушене?

Следните съставки, когато добавите, ще добавят невероятен вкус, добавете само един по един:- парче лимон в края, когато се влива;

- кори от лимон или цитрусови плодове;

- клонка от мента;

- малко канела;

- клонка от ванилия.

Как да съхраняваме сушенето? Изсушете във фурната, след това поставете в торбичките, които се потапят в солена вода - това ще предпази молци и различни насекоми. Също така можете да поставите плодовете в стъклен буркан.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com