BgDaHan.com

Компот от сливи - рецепта

Ние всички харесваме компоти, особено ако идва зимата, след като цялото изобилие от плодове и плодове приключи през есента.

Днес в сайта "Зеленчуци и плодове" как да приготвите компот от сливи, така че да е богат, ярък и вкусен.

Всички сливи със сигурност, богати на витамини, във всеки клас на друг номер, но има един, който събира на едно място всички видове - витамин С, който осигурява енергия, укрепва организма, което е много полезно през зимата, така и компот от сливи и полезно за възрастни и дечица. Как да подготвите богат компот е описано по-долу. Правете го бързо и лесно.

Състав за "Компот от сливи" рецепта за зимата:

- килограм сливи;

- килограм захар;- 3 - трилитрови кутии;

- 9 литра вода.

Пригответе сливи - изберете зрели, невредими плодове, моите, изсушете. Стерилизирайте банките и разпределете всички сливи на трите банки равномерно. Пригответе сироп от захар и вода. Към тази смес се изсипва в тенджерата всичката вода е доведен да ври, добавете захарта и се вари, докато захарта се разтвори. Средно това отнема 5-7 минути. След това се налива малко гореща сироп във всеки буркан, ако те са имали време да се охлади, но това е по-добре да го направи бързо до банката не се пръсне. Когато кутията се затопли до върха, се изсипва сироп. Затворете капака и го обърнете с главата надолу, покрийте с одеяло за един ден. Този компот е много наситен и вкусен.

Също така можете да готвите компот от сливи и ябълки - тази комбинация дава оригинален вкус. Ябълките избират малки, т.е. Тези, които не се нуждаят от нарязване и почистване. В стерилизирани буркани добавяме сливи и чисти ябълки и сипете. Само на един литър сироп ще ви трябва 300 грама захар. Тя е затворена с капак, обърната, покрита и използвана през зимата!

Като цяло, можете да комбинирате с някой от сливи и Бери плодове, като всеки носи своя вкус и аромат, няма да съжалявате, че niskolechko смесва всичко в едно. Вкусният компот от сливи може да готви всеки и да се опита да намери много хора!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com