BgDaHan.com

Компот асортиран

Компот асорти от плодове и плодове - една много вкусна и здравословна напитка, така че жътвата за зимата е просто необходимо. Тази напитка е много обичана както за деца, така и за възрастни, а на празничната трапеза завършва с една от първите. Много проста и бърза рецепта за консервиране без стерилизация.

Състав на продуктите в две 3-литрови кутии

- Грозде (по-добро качество на вината) 500 гр.
- Ябълки 300 гр.
- Праскови 300 гр.
- Малина 150 гр.

Тази комбинация от плодове и плодове дава неочаквано лек и ароматен вкус.

подготовкаПлодовете и плодовете се натрупват в купа и внимателно се измиват. Разделим се на две. Внимателно добавете към кутиите. Банки, пълни с плодове (вода). След това добавете захарта с изчисление на 1,5-2 чаши захар в трилитров буркан (количеството захар се дава средно, зависи от киселината на гроздето и от вашите предпочитания за сладкиши).

Слагаме един буркан с плодове в тигана, чието дъно е покрито с кърпа, покрива се с капак и се налива вода върху шията. След като водата в тенджерата кипва, кипнете за още 20-30 минути за по-малък огън.

Готовността на компота може да се определи от грозде, когато се появи - това означава, че бурканът може да бъде изваден от тигана.

Цветът на компот може да не е ярък дори светлина, но не се притеснявайте, тогава той ще стане по-светъл и по-наситен. След това навийте контейнерите по обичайния начин и ги махнете за съхранение.multikompot1

multikompot2

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com